Monday, March 4, 2024
9.8 C
Skopje

(ВИДЕО) Со само една кесичка чај до кристално чисти садови!

-Реклама-
-Реклама-

Чистењето валкани тенџериња и тави е една од најлошите кујнски задолженија, а сепак е неизбежно откако ќе уживате во вкусен оброк.


За среќа, Линзи Кромби, жена која себеси се нарекува Кралица на чистотата на Инстаграм, откри како тенџерињата и тавите може да се исчистат за кратко време, без чистење, а се што ви треба е кесичка од кој било чај.


Ако ви звучи премногу добро за да ви биде верно, оваа мајка на три деца го демонстрираше својот систем за чистење во видео – и навистина функционира!


“Нова или користена кесичка чај е одлична за чистење и е одлична за чистење на валкани тави. Оставете го чајот да го направи трикот, не треба ништо да бришете”, рече таа.

Реклама
На видеото кое го објави може да се види валкана тава полна со вода, а потоа Линзи става кесичка чај во неа и открива дека танините се состојка во чајот што ќе ги „убие“ сите маснотии. Ќесичката чај треба да се остави да делува околу 15 минути, а потоа едноставно истурете ја содржината од тавата или тенџерето и исплакнете со вода.


Неверојатно, нели?


(mondo.rs)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) Со само една кесичка чај до кристално чисти садови!

Реклама

Чистењето валкани тенџериња и тави е една од најлошите кујнски задолженија, а сепак е неизбежно откако ќе уживате во вкусен оброк.


За среќа, Линзи Кромби, жена која себеси се нарекува Кралица на чистотата на Инстаграм, откри како тенџерињата и тавите може да се исчистат за кратко време, без чистење, а се што ви треба е кесичка од кој било чај.


Ако ви звучи премногу добро за да ви биде верно, оваа мајка на три деца го демонстрираше својот систем за чистење во видео – и навистина функционира!


“Нова или користена кесичка чај е одлична за чистење и е одлична за чистење на валкани тави. Оставете го чајот да го направи трикот, не треба ништо да бришете”, рече таа.
На видеото кое го објави може да се види валкана тава полна со вода, а потоа Линзи става кесичка чај во неа и открива дека танините се состојка во чајот што ќе ги „убие“ сите маснотии. Ќесичката чај треба да се остави да делува околу 15 минути, а потоа едноставно истурете ја содржината од тавата или тенџерето и исплакнете со вода.


Неверојатно, нели?


(mondo.rs)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО