Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

ЕВН влезе во Арачиново: Започнаа со реализација на правата фаза од планот

-Реклама-


Екипите на Електродистрибуција вчера излегоа на терен во Арачиново и непречено започнаа со реализација на правата фаза на планот, информираат од ЕВН Македонија.

-Во оваа фаза се прави инспекција на мрежата по што ќе следи реконструкција за подобрување на снабдувањето и отстранување на дефектите кои беа резултат на нелегалните приклучувања, велат од ЕВН за МИА.

Реконструкцијата, како што посочуваат, ќе трае со месеци па дури и повеќе од година.

-Целосната реализација на планот ќе значи снабдување без прекини и речиси без дефекти за жителите на Арачиново, потенцир аат од ЕВН Македонија.

По минатонеделниот прекин на снабдувањето со електрична енергија во Арачиново поради преоптовареност на трафостаницата од неовластено користење струја, министерот за економија Крешник Бектеши информираше дека во координација со градоначалникот на општината и раководството на ЕВН е најдено привремено решение за прашањето за снабдување со струја.

Бектеши најави дека екипите на ЕВН Македонија од почетокот на неделава непречено ќе работат на терен во Арачиново и на тој начин ќе почне да се наплаќа струјата во оваа општина, но и на други места. Тој најави дека ќе побара од МВР и другите надлежни институции да постапат во сите општини каде има големи загуби на струја, бидејќи според него, тие се на товар на сите потрошувачи на електрична енергија.

– Ги повикувам сите да ги почитуваат законите, одредбите од законите се со цел да не се направи штета во делот на снабдување со електрична енергија, но и во делот на електродистибутивниот систем, изјави Бектеши укажувајќи дека крадење струја или незаконски приклучок во дистрибутнивната мрежа е кривично дело кое се санкционира согласно закон. (МИА)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ЕВН влезе во Арачиново: Започнаа со реализација на правата фаза од планот

Реклама


Екипите на Електродистрибуција вчера излегоа на терен во Арачиново и непречено започнаа со реализација на правата фаза на планот, информираат од ЕВН Македонија.

-Во оваа фаза се прави инспекција на мрежата по што ќе следи реконструкција за подобрување на снабдувањето и отстранување на дефектите кои беа резултат на нелегалните приклучувања, велат од ЕВН за МИА.

Реконструкцијата, како што посочуваат, ќе трае со месеци па дури и повеќе од година.

-Целосната реализација на планот ќе значи снабдување без прекини и речиси без дефекти за жителите на Арачиново, потенцир аат од ЕВН Македонија.

По минатонеделниот прекин на снабдувањето со електрична енергија во Арачиново поради преоптовареност на трафостаницата од неовластено користење струја, министерот за економија Крешник Бектеши информираше дека во координација со градоначалникот на општината и раководството на ЕВН е најдено привремено решение за прашањето за снабдување со струја.

Бектеши најави дека екипите на ЕВН Македонија од почетокот на неделава непречено ќе работат на терен во Арачиново и на тој начин ќе почне да се наплаќа струјата во оваа општина, но и на други места. Тој најави дека ќе побара од МВР и другите надлежни институции да постапат во сите општини каде има големи загуби на струја, бидејќи според него, тие се на товар на сите потрошувачи на електрична енергија.

– Ги повикувам сите да ги почитуваат законите, одредбите од законите се со цел да не се направи штета во делот на снабдување со електрична енергија, но и во делот на електродистибутивниот систем, изјави Бектеши укажувајќи дека крадење струја или незаконски приклучок во дистрибутнивната мрежа е кривично дело кое се санкционира согласно закон. (МИА)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО