Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

АПОКАЛИПТИЧНИ СНИМКИ: Над илјада жртви во поплавите, ќе бидат потребни над 10 милијарди долари за санација на штетите во Пакистан

-Реклама-


Над 1.100 лица загинаа, а третина од Пакистан е под вода по обилните монсунски дождови во земјата.

Најголем дел од смртните случаи се пријавени во северозападната провинција Кибер Пахтунхва и јужната провинција Синд, кои беа најтешко погодени од поплавите.Повеќе од 3.451 километар патишта, 149 мостови, 170 продавници и 949.858 куќи беа оштетени низ Пакистан, кој е погоден од врнежи од средината на јуни.Министерот за планирање и развој Ахсан Икбал денеска изјави дека на Пакистан ќе му требаат повеќе од 10 милијарди долари за санирање на штетите предизвикани од поплавите од монсунските дождови и за обнова на оштетената инфраструктура.

Во Пакистан во тек е акција за давање помош на ранливите лица, а меѓународната помош почнува да пристигнува.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

АПОКАЛИПТИЧНИ СНИМКИ: Над илјада жртви во поплавите, ќе бидат потребни над 10 милијарди долари за санација на штетите во Пакистан

Реклама


Над 1.100 лица загинаа, а третина од Пакистан е под вода по обилните монсунски дождови во земјата.

Најголем дел од смртните случаи се пријавени во северозападната провинција Кибер Пахтунхва и јужната провинција Синд, кои беа најтешко погодени од поплавите.Повеќе од 3.451 километар патишта, 149 мостови, 170 продавници и 949.858 куќи беа оштетени низ Пакистан, кој е погоден од врнежи од средината на јуни.Министерот за планирање и развој Ахсан Икбал денеска изјави дека на Пакистан ќе му требаат повеќе од 10 милијарди долари за санирање на штетите предизвикани од поплавите од монсунските дождови и за обнова на оштетената инфраструктура.

Во Пакистан во тек е акција за давање помош на ранливите лица, а меѓународната помош почнува да пристигнува.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО