Tuesday, February 27, 2024
14.8 C
Skopje
spot_img

Антилопа уби работник во зоолошка во Шведска

-Реклама-


Лице вработено во зоолошка градина во Шведска, е убиено од голема антилопа. Нападот се случил доцна синоќа, соопшти денеска сопственикот на Животинскиот забавен парк „Оланд“ на југозападниот остров Оланд.

– Тој беше наш пријател! Сите тагуваме, изјави управителот Ричард Берглунд.

Тој додаде дека бил и сведок на немилиот настан додека ѝ помагал на жртвата да ги доведе тн. еланд-антилопи – инаку најголемиот вид на светот, до нивната штала по затворањето на паркот. Полицијата соопшти дека случајот се третира како „несреќа на работното место“, што е стандардна процедура. Не се соопштуваат идентитетот и националноста на починатиот работник.

Од денеска паркот е затворен, стои на нивната интернет-страница. (МИА)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Антилопа уби работник во зоолошка во Шведска

Реклама


Лице вработено во зоолошка градина во Шведска, е убиено од голема антилопа. Нападот се случил доцна синоќа, соопшти денеска сопственикот на Животинскиот забавен парк „Оланд“ на југозападниот остров Оланд.

– Тој беше наш пријател! Сите тагуваме, изјави управителот Ричард Берглунд.

Тој додаде дека бил и сведок на немилиот настан додека ѝ помагал на жртвата да ги доведе тн. еланд-антилопи – инаку најголемиот вид на светот, до нивната штала по затворањето на паркот. Полицијата соопшти дека случајот се третира како „несреќа на работното место“, што е стандардна процедура. Не се соопштуваат идентитетот и националноста на починатиот работник.

Од денеска паркот е затворен, стои на нивната интернет-страница. (МИА)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО