Monday, March 4, 2024
9.8 C
Skopje

СЗО смета дека може да ja спречи епидемијата на мајмунски сипаници во Европа

-Реклама-
-Реклама-


Епидемијата на мајмунски сипаници во Европа може да се елиминира, соопштија денеска претставници на Светската здравствена организација (СЗО), со докази дека бројот на нови случаи се намалува во неколку земји.

Со оглед на малата понуда на вакцини и времето што е потребно за вакцините да се администрираат и да почнат да дејствуваат, факторите како раното откривање, порано самоизолирање и одговорното однесување на заразените играат важна улога, изјави Кетрин Смолвуд која е задолжена за инциденти ситуации и итни случаи во СЗО/Европа.

– Веруваме дека можеме да го елиминираме континуираното ширење на мајмунските сипаници од човек на човек на европско тло, рече регионалниот директор на СЗО за Европа Ханс Клуге. (МИА)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

СЗО смета дека може да ja спречи епидемијата на мајмунски сипаници во Европа

Реклама


Епидемијата на мајмунски сипаници во Европа може да се елиминира, соопштија денеска претставници на Светската здравствена организација (СЗО), со докази дека бројот на нови случаи се намалува во неколку земји.

Со оглед на малата понуда на вакцини и времето што е потребно за вакцините да се администрираат и да почнат да дејствуваат, факторите како раното откривање, порано самоизолирање и одговорното однесување на заразените играат важна улога, изјави Кетрин Смолвуд која е задолжена за инциденти ситуации и итни случаи во СЗО/Европа.

– Веруваме дека можеме да го елиминираме континуираното ширење на мајмунските сипаници од човек на човек на европско тло, рече регионалниот директор на СЗО за Европа Ханс Клуге. (МИА)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО