Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

УШТЕ ЕДНА УБАВА ПАРИЧНА ПОМОШ: ОД УТРЕ ЗАПОЧНУВА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ПАРИЧНА ПОМОШ ОД 3000 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

-Реклама-

Во Македонска Каменица од понеделник започнува поднесувањето на барања за доделување еднократна парична помош за новите првачиња, информираа од Општината, од каде напоменаат дека пријавувањето ќе трае до 28.10.2022 година.


-Семејствата кои имаат прваче, од понеделник (03.10.2022) можат да поднесат барања за исплата на еднократна парична помош за првачиња во висина од 3000 денари. Барањата треба да ги достават во архивата на Општина Македонска Каменица секој работен ден до 15.30 часот. Образецот-барање за аплицирање се пополнува во просториите на Општината, истакнаа од Општината.


За успешно поднесување на барањата, семејствата со првачиња, како што додадоа, треба да поседуваат соодветна документација.
-Меѓу документите кои се потребни задолжителна е потврда во оригинал за запишан ученик во прво одделение издадена и заверена од ООУ „Св. Кирил и Методиј“, уверение за жителство не постаро од шест месеци, фотокопија од активна трансакциска сметка за истиот родител/старател, како и други документи кои се објавени на општинската веб-страница, додадоа од Општината.


Сите овие мерки како што се посочува, се особено значајни во услови на енергетска и економска криза. Освен оваа поддршка за првачињата, за првите месеци од 2023 година најавено е и воведување бесплатна исхрана за дечињата во Детската градинка „Бамби“ и во ООУ „Св.Кирил и Методиј“ за што ќе бидат издвоени средства од општинскиот буџет.


МИА

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

УШТЕ ЕДНА УБАВА ПАРИЧНА ПОМОШ: ОД УТРЕ ЗАПОЧНУВА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ПАРИЧНА ПОМОШ ОД 3000 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Реклама

Во Македонска Каменица од понеделник започнува поднесувањето на барања за доделување еднократна парична помош за новите првачиња, информираа од Општината, од каде напоменаат дека пријавувањето ќе трае до 28.10.2022 година.


-Семејствата кои имаат прваче, од понеделник (03.10.2022) можат да поднесат барања за исплата на еднократна парична помош за првачиња во висина од 3000 денари. Барањата треба да ги достават во архивата на Општина Македонска Каменица секој работен ден до 15.30 часот. Образецот-барање за аплицирање се пополнува во просториите на Општината, истакнаа од Општината.


За успешно поднесување на барањата, семејствата со првачиња, како што додадоа, треба да поседуваат соодветна документација.
-Меѓу документите кои се потребни задолжителна е потврда во оригинал за запишан ученик во прво одделение издадена и заверена од ООУ „Св. Кирил и Методиј“, уверение за жителство не постаро од шест месеци, фотокопија од активна трансакциска сметка за истиот родител/старател, како и други документи кои се објавени на општинската веб-страница, додадоа од Општината.


Сите овие мерки како што се посочува, се особено значајни во услови на енергетска и економска криза. Освен оваа поддршка за првачињата, за првите месеци од 2023 година најавено е и воведување бесплатна исхрана за дечињата во Детската градинка „Бамби“ и во ООУ „Св.Кирил и Методиј“ за што ќе бидат издвоени средства од општинскиот буџет.


МИА

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО