Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

ПО ПРЕСУДАТА: Се огласи семејството на yбиeниот Денис Тот!

-Реклама-


Oткако Основниот кривичен суд во Скопје донесе пресуда со која тројцата обвинети за yбиcтвoтo на хрватскиот ракометар Денис Тот беа осудени на вкупно 52 години затвор, семејството на ракометарот кој играше за скопскиот клуб Бутел преку Јутарњи лист изрази благодарност до македонското судство.

-Ви се обраќаме по повод вчерашната одлука на судот во Скопје со која сторителите на кривичното дело тешко yбиcтвo беа осудени на неколку години затвор. На овој начин семејството на починатиот Тот сака да им се заблагодари на надлежните органи на обвинителството на Северна Македонија, Судот, надлежното државно правобранителство и полицијата за нивните досегашни постапки.

Исто така, важно е да се нагласи дека вработените во Министерството за здравство на Република Хрватска, Министерството за надворешни работи и Министерството за правда ја пружија сета неопходна помош во тешките моменти за семејството, на кое му беше дадена посебна внимание и помош од г. Иван Маленица, министер за правда и администрација, г. Вили Берош, министер за здравство и г. Гордан Грлиќ Радман, министер за надворешни и европски работи, како и г-ѓа Нивес Тигањ, амбасадорка на Република Хрватска во Северна Македонија“, стои во писмото, во кое се наведува дека семејството сè уште не сака поконкретно да ја коментира пресудата бидејќи е првостепена, пренесува телевизија Телма.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ПО ПРЕСУДАТА: Се огласи семејството на yбиeниот Денис Тот!

-Реклама-


Oткако Основниот кривичен суд во Скопје донесе пресуда со која тројцата обвинети за yбиcтвoтo на хрватскиот ракометар Денис Тот беа осудени на вкупно 52 години затвор, семејството на ракометарот кој играше за скопскиот клуб Бутел преку Јутарњи лист изрази благодарност до македонското судство.

-Ви се обраќаме по повод вчерашната одлука на судот во Скопје со која сторителите на кривичното дело тешко yбиcтвo беа осудени на неколку години затвор. На овој начин семејството на починатиот Тот сака да им се заблагодари на надлежните органи на обвинителството на Северна Македонија, Судот, надлежното државно правобранителство и полицијата за нивните досегашни постапки.

Исто така, важно е да се нагласи дека вработените во Министерството за здравство на Република Хрватска, Министерството за надворешни работи и Министерството за правда ја пружија сета неопходна помош во тешките моменти за семејството, на кое му беше дадена посебна внимание и помош од г. Иван Маленица, министер за правда и администрација, г. Вили Берош, министер за здравство и г. Гордан Грлиќ Радман, министер за надворешни и европски работи, како и г-ѓа Нивес Тигањ, амбасадорка на Република Хрватска во Северна Македонија“, стои во писмото, во кое се наведува дека семејството сè уште не сака поконкретно да ја коментира пресудата бидејќи е првостепена, пренесува телевизија Телма.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО