Sunday, June 16, 2024
17.8 C
Skopje

ШТО ТРЕБА ДА ПРАВИ СЕКОЈА ЖЕНА АКО НЕМА СРЕЌА ВО ЖИВОТОТ: Мудри совети од Сократ кои секој од нас треба да ги научи напамет!

-Реклама-


Среќата не е иста за секого, затоа што она што ѝ угодува на една жена, на друга воопшто не и угодува.

Но, што е среќа?

Мудриот Сократ рекол:

„Обичната логика вели: ако сте несреќни – тогаш немате среќа. Ако немате среќа, тогаш побарајте ја.

Парадоксалната логика вели: ако ја бараш среќата, тогаш ќе ја изгубиш.

Затоа е најдобро да седите и да сфатите дека среќата е она што го имате“.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ШТО ТРЕБА ДА ПРАВИ СЕКОЈА ЖЕНА АКО НЕМА СРЕЌА ВО ЖИВОТОТ: Мудри совети од Сократ кои секој од нас треба да ги научи напамет!

-Реклама-


Среќата не е иста за секого, затоа што она што ѝ угодува на една жена, на друга воопшто не и угодува.

Но, што е среќа?

Мудриот Сократ рекол:

„Обичната логика вели: ако сте несреќни – тогаш немате среќа. Ако немате среќа, тогаш побарајте ја.

Парадоксалната логика вели: ако ја бараш среќата, тогаш ќе ја изгубиш.

Затоа е најдобро да седите и да сфатите дека среќата е она што го имате“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО