Sunday, June 16, 2024
17.8 C
Skopje

ЖЕНСКАТА И МАШКАТА ПOТ МИРИСAAT РАЗЛИЧНО! НЕКОИ МИРИСААТ НА КРОМИД, ДРУГИ НА СИРЕЊЕ: А еве што го „пaли“ пocилниот пoл

-Реклама-Научниците открија дека жените мирисаат на кромид или грејпфрут, а мажите на сирење!
Секој човек има различен мирис на телото и може да каже многу за нас. Почнувајќи од тоа колку се грижиме за личната хигиена, па сѐ до потенцијалните болести. Одредени мириси дури може да укажат на тоа дека страдаме од здравствена состојба.
Меѓутоа, во одредени периоди, како на пример кога е присутна овулацијата кај жените, тие можат дополнително да ги привлечат мажите. Всушност, лачењето на хромоните и кај мажите и кај жените игра многу важна улога во привлечноста.
Но, како всушност мирисаат мажите и жените?
Во една швајцарска студија од 2009 година, научниците зеле неколку примероци на пот од пазувите на мажите и жените, а потоа ги мешале со ензими од бактериите кои вообичаено се наоѓаат таму и откриле нешто сосема неочекувано.
Мажите мирисаат на сирење, а жените на грејпфрут или кромид!
Научниците моментално работат на откривање дезодоранс или парфем што ќе ги неутрализира овие бактериски ензими кои произведуваат такви специфични мириси на човечкото тело. Затоа, немојте да се чудите ако за година-две видите дезодоранс против мирисот на кромид… Дотогаш редовно одржувајте ја личната хигиена, намалете го алкохолот кој нормално создава непријатен мирис на телото и хранете се здраво.
Инаку, истражувањата покажаа дека природниот мирис на жената е еден од клучните афродизијаци за мажите. Исто така, перцепцијата на мириси варира од личност до личност. Така, некои жени можат поинтензивно да мирисаат кога се во друга состојба, додека некои мали деца можат да препознаат по мирисот на личност која ги гали или бакнува, дури и ако не можат да ги видат.
mondo.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ЖЕНСКАТА И МАШКАТА ПOТ МИРИСAAT РАЗЛИЧНО! НЕКОИ МИРИСААТ НА КРОМИД, ДРУГИ НА СИРЕЊЕ: А еве што го „пaли“ пocилниот пoл

-Реклама-Научниците открија дека жените мирисаат на кромид или грејпфрут, а мажите на сирење!
Секој човек има различен мирис на телото и може да каже многу за нас. Почнувајќи од тоа колку се грижиме за личната хигиена, па сѐ до потенцијалните болести. Одредени мириси дури може да укажат на тоа дека страдаме од здравствена состојба.
Меѓутоа, во одредени периоди, како на пример кога е присутна овулацијата кај жените, тие можат дополнително да ги привлечат мажите. Всушност, лачењето на хромоните и кај мажите и кај жените игра многу важна улога во привлечноста.
Но, како всушност мирисаат мажите и жените?
Во една швајцарска студија од 2009 година, научниците зеле неколку примероци на пот од пазувите на мажите и жените, а потоа ги мешале со ензими од бактериите кои вообичаено се наоѓаат таму и откриле нешто сосема неочекувано.
Мажите мирисаат на сирење, а жените на грејпфрут или кромид!
Научниците моментално работат на откривање дезодоранс или парфем што ќе ги неутрализира овие бактериски ензими кои произведуваат такви специфични мириси на човечкото тело. Затоа, немојте да се чудите ако за година-две видите дезодоранс против мирисот на кромид… Дотогаш редовно одржувајте ја личната хигиена, намалете го алкохолот кој нормално создава непријатен мирис на телото и хранете се здраво.
Инаку, истражувањата покажаа дека природниот мирис на жената е еден од клучните афродизијаци за мажите. Исто така, перцепцијата на мириси варира од личност до личност. Така, некои жени можат поинтензивно да мирисаат кога се во друга состојба, додека некои мали деца можат да препознаат по мирисот на личност која ги гали или бакнува, дури и ако не можат да ги видат.
mondo.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО