Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

СЕ ЌЕ ВИ БИДЕ ЈАСНО Куче може да намириса изнeвepување, ако го прави ова запрашајте се дали вашиот партнер е верен

-Реклама-Експертот за однесување на кучиња Ана Веб објасни дали кучињата навистина можат да мирисаат на измама кај луѓето
Досега видовме како кучињата мирисаат дека боледувате од некоја болест, но и кога сте тажни и нерасположени. Но, дали знаевте дека најдобриот пријател на мажот може да каже дали вашиот партнер ве изневерува?
Неодамна, на еден сајт за запознавање се појавија податоци дека голем број негови корисници всушност ги носат своите кучиња кај своите љубовници, под изговор дека само ќе ги шетаат. Експертот за однесување на кучиња Ана Веб објасни дали кучињата навистина можат да мирисаат на измама кај луѓето.
„Кучињата не разбираат што е изневерување, но со своето сетило за мирис можат да насетат со кого сте биле, каде сте биле и што правеле, а познато е дека врз основа на вашиот говор на телото можат да го прочитаат и вашето расположение. “ објасни Ана.
Така, една корисничка на познатата платформа за запознавање открила дека го изневерува својот партнер, но дека поради нејзиното куче станала параноична што нејзиниот сакан нема да дознае за измамата.
„Имам кокер шпаниел кој нормално не ме остава кога сум дома. Но, откако почнав да се гледам со нов љубовник, кој кучето никогаш не го ни запознал, тој тотално се промени кон мене и се плашам дека моите сопругот ќе забележи“, рекла таа. Додала дека пред нејзината афера кучето било среќно секогаш кога доаѓала дома и мавтало со опашката, а сега знае да трча во друга соба или понекогаш да лае по неа.
Инаку, според податоците на британскиот ветеринарен центар „Феникс“, кучињата имаат околу 300 милиони миризливи рецептори во носот, додека луѓето имаат само шест. Исто така, германските овчари, ретриверите и ловечките кучиња се меѓу расите кои имаат најдобро сетило за мирис. Затоа, без разлика дали имате куче или не, изневерувањето дефинитивно не е најдобрата опција.
alo.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

СЕ ЌЕ ВИ БИДЕ ЈАСНО Куче може да намириса изнeвepување, ако го прави ова запрашајте се дали вашиот партнер е верен

-Реклама-Експертот за однесување на кучиња Ана Веб објасни дали кучињата навистина можат да мирисаат на измама кај луѓето
Досега видовме како кучињата мирисаат дека боледувате од некоја болест, но и кога сте тажни и нерасположени. Но, дали знаевте дека најдобриот пријател на мажот може да каже дали вашиот партнер ве изневерува?
Неодамна, на еден сајт за запознавање се појавија податоци дека голем број негови корисници всушност ги носат своите кучиња кај своите љубовници, под изговор дека само ќе ги шетаат. Експертот за однесување на кучиња Ана Веб објасни дали кучињата навистина можат да мирисаат на измама кај луѓето.
„Кучињата не разбираат што е изневерување, но со своето сетило за мирис можат да насетат со кого сте биле, каде сте биле и што правеле, а познато е дека врз основа на вашиот говор на телото можат да го прочитаат и вашето расположение. “ објасни Ана.
Така, една корисничка на познатата платформа за запознавање открила дека го изневерува својот партнер, но дека поради нејзиното куче станала параноична што нејзиниот сакан нема да дознае за измамата.
„Имам кокер шпаниел кој нормално не ме остава кога сум дома. Но, откако почнав да се гледам со нов љубовник, кој кучето никогаш не го ни запознал, тој тотално се промени кон мене и се плашам дека моите сопругот ќе забележи“, рекла таа. Додала дека пред нејзината афера кучето било среќно секогаш кога доаѓала дома и мавтало со опашката, а сега знае да трча во друга соба или понекогаш да лае по неа.
Инаку, според податоците на британскиот ветеринарен центар „Феникс“, кучињата имаат околу 300 милиони миризливи рецептори во носот, додека луѓето имаат само шест. Исто така, германските овчари, ретриверите и ловечките кучиња се меѓу расите кои имаат најдобро сетило за мирис. Затоа, без разлика дали имате куче или не, изневерувањето дефинитивно не е најдобрата опција.
alo.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО