Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

(ВИДЕО) Генијален трик како да ги одмрзнете стаклата од автомобилот за неколку секунди!

-Реклама-


Ниските температури во зимскиот период може да бидат далеку под нулата во утринските часови. А стаклата на автомобилот не можат да одолеат на студ и мраз.

Една жена на социјалната мрежа TikTok сподели генијален совет како да ги одмрзнете прозорците на вашиот четири тркала за неколку секунди, а тоа нема да ве чини ни пара.

Не ви требаат дополнителни средства или да ги напрегате рацете, туку тајната е во начинот на загревање на автомобилот. Според нејзиното искуство, возачите треба да ги спуштат штитниците за сонце кога го вклучуваат парното.

„Значи, јас го правам ова видео секоја година. Ако имате замрзнато стакло, погрижете се да ги спуштите штитниците за сонце, на тој начин ќе го запрете протокот на воздух и ќе го забрзате одмрзнувањето на стаклото“, објасни таа во видеото. Истото важи и за замаглените прозорци.

Како девојката го направи тоа погледнете во видеото:

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) Генијален трик како да ги одмрзнете стаклата од автомобилот за неколку секунди!

-Реклама-


Ниските температури во зимскиот период може да бидат далеку под нулата во утринските часови. А стаклата на автомобилот не можат да одолеат на студ и мраз.

Една жена на социјалната мрежа TikTok сподели генијален совет како да ги одмрзнете прозорците на вашиот четири тркала за неколку секунди, а тоа нема да ве чини ни пара.

Не ви требаат дополнителни средства или да ги напрегате рацете, туку тајната е во начинот на загревање на автомобилот. Според нејзиното искуство, возачите треба да ги спуштат штитниците за сонце кога го вклучуваат парното.

„Значи, јас го правам ова видео секоја година. Ако имате замрзнато стакло, погрижете се да ги спуштите штитниците за сонце, на тој начин ќе го запрете протокот на воздух и ќе го забрзате одмрзнувањето на стаклото“, објасни таа во видеото. Истото важи и за замаглените прозорци.

Како девојката го направи тоа погледнете во видеото:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО