Sunday, June 16, 2024
17.8 C
Skopje

Добро познат ИНДИСКИ ГУРУ откри ТРИ чекори до исполнување на ЖЕЛБИТЕ: Секој може да ги постигне, но ВАЖНО е да ги правите по РЕД!

-Реклама-Користете ја популарната техника на вистински начин и постигнете се што сакате
Индискиот гуру, писател и Дипак Чопра, читател испрати прашање за тоа како може да ги исполни своите желби, амбиции и цели и дали афирмациите можат да и помогнат во тоа.
Тој тврди дека секоја желба има шанса да се оствари, но сведоци сме дека многу желби остануваат потиснати и неостварени.
Вештината за исполнување на нечии желби бара три работи:
-намера,
-отказ,
-пребивајќи во чиста свест
. – рече Чопра.
– Повеќето книги на оваа тема имаат тенденција да се фокусираат на намерата или желбата. Тие го создаваат јазикот на афирмација, така што тој е позитивен и го ангажира нечие однесување. Мојот пристап кон исполнувањето на желбите е да ставам најголем акцент на негување на чиста свест бидејќи тоа е полето на енергија и интелигенција од каде што ќе се исполни желбата. Искрено, делот за желба или потврда е лесен и автоматски. Колку е поедноставна желбата, толку подобро. А пуштањето дел е самообјаснувачки, само престанете да размислувате за вашата желба и бидете мирни. Но, тишината на свеста е она што им недостига на повеќето луѓе и затоа нивните желби се фрустрирани – додаде тој.
Кога имате желба, фокусирајте се на создавање на таа желба како намера, потоа ослободете ги сите грижи, фрустрации и стравови, не дозволувајте желбата да ве оптоварува, а потоа работете на развивање на вашата свест и што можете да направите за да го направите желбата да се оствари.
Практикувањето афирмации без чиста свест и акција не може да доведе до резултати. Како што забележува Чопра, кажувањето афирмации може да ви помогне да усвоите позитивен став, но важно е тоа да е искрено, односно верувањето дека нешто може да се постигне и оптимизмот се втиснати во вашата свест.
najzena.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Добро познат ИНДИСКИ ГУРУ откри ТРИ чекори до исполнување на ЖЕЛБИТЕ: Секој може да ги постигне, но ВАЖНО е да ги правите по РЕД!

-Реклама-Користете ја популарната техника на вистински начин и постигнете се што сакате
Индискиот гуру, писател и Дипак Чопра, читател испрати прашање за тоа како може да ги исполни своите желби, амбиции и цели и дали афирмациите можат да и помогнат во тоа.
Тој тврди дека секоја желба има шанса да се оствари, но сведоци сме дека многу желби остануваат потиснати и неостварени.
Вештината за исполнување на нечии желби бара три работи:
-намера,
-отказ,
-пребивајќи во чиста свест
. – рече Чопра.
– Повеќето книги на оваа тема имаат тенденција да се фокусираат на намерата или желбата. Тие го создаваат јазикот на афирмација, така што тој е позитивен и го ангажира нечие однесување. Мојот пристап кон исполнувањето на желбите е да ставам најголем акцент на негување на чиста свест бидејќи тоа е полето на енергија и интелигенција од каде што ќе се исполни желбата. Искрено, делот за желба или потврда е лесен и автоматски. Колку е поедноставна желбата, толку подобро. А пуштањето дел е самообјаснувачки, само престанете да размислувате за вашата желба и бидете мирни. Но, тишината на свеста е она што им недостига на повеќето луѓе и затоа нивните желби се фрустрирани – додаде тој.
Кога имате желба, фокусирајте се на создавање на таа желба како намера, потоа ослободете ги сите грижи, фрустрации и стравови, не дозволувајте желбата да ве оптоварува, а потоа работете на развивање на вашата свест и што можете да направите за да го направите желбата да се оствари.
Практикувањето афирмации без чиста свест и акција не може да доведе до резултати. Како што забележува Чопра, кажувањето афирмации може да ви помогне да усвоите позитивен став, но важно е тоа да е искрено, односно верувањето дека нешто може да се постигне и оптимизмот се втиснати во вашата свест.
najzena.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО