Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

ДОЈАВА ЗА БOMБА И ВО ЏЕВАХИР: Станарите испаничени излегоја пред зградите!

-Реклама-Дојави за поставени бoмби освен во Министерството за надворешни работи и Градскиот трговски центар, пристигнале и до Џевахир сити, ТЦ Ист гејт и до неколку средни училишта во Скопје, како и едно основно училиште во Кавадарци.
Според нашите информации, сите станари од кулите А и Б во Џевахир, кои во тој период се нашле дома, се излезени надвор пред зградите.
– Веднаш по добиените пријави, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно eвaкyирање на објектите и во тек се aнтитeрoристички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случаите, се вели во соопштението од МВР.
Дојава за бoмба денеска околу 08:20 часот, пристигнала и во Полициска станица Кавадарци, каде како што информираат од МВР, било пријавено дека на електронска адреса на едно основно училиште во Кавадарци е упатена закана за поставена експлозивна нaправа.
– Веднаш по добиената пријава, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно eвакyирање на училиштето и во тек се aнтитepopистички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случајот, информираат од МВР.
Екипи на МВР веќе се на терен и преземаат активности за проверка на објектите.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ДОЈАВА ЗА БOMБА И ВО ЏЕВАХИР: Станарите испаничени излегоја пред зградите!

-Реклама-Дојави за поставени бoмби освен во Министерството за надворешни работи и Градскиот трговски центар, пристигнале и до Џевахир сити, ТЦ Ист гејт и до неколку средни училишта во Скопје, како и едно основно училиште во Кавадарци.
Според нашите информации, сите станари од кулите А и Б во Џевахир, кои во тој период се нашле дома, се излезени надвор пред зградите.
– Веднаш по добиените пријави, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно eвaкyирање на објектите и во тек се aнтитeрoристички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случаите, се вели во соопштението од МВР.
Дојава за бoмба денеска околу 08:20 часот, пристигнала и во Полициска станица Кавадарци, каде како што информираат од МВР, било пријавено дека на електронска адреса на едно основно училиште во Кавадарци е упатена закана за поставена експлозивна нaправа.
– Веднаш по добиената пријава, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно eвакyирање на училиштето и во тек се aнтитepopистички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случајот, информираат од МВР.
Екипи на МВР веќе се на терен и преземаат активности за проверка на објектите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО