Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeМАГАЗИНИнстаграм воведе нова опција по која полудеа сите корисници

Инстаграм воведе нова опција по која полудеа сите корисници

-Реклама-INSTAGRAM воведе нова опција Notes, која им овозможува на корисниците да пишуваат кратки пораки (до 60 знаци) кои траат 24 часа и остануваат прикачени на горниот дел од менито за директни пораки. Кога ќе допрете на нечија белешка и ќе одговорите на неа, веднаш ќе се отвори прозорец за разговор со тој корисник, пишува Insider.
Како да објавите белешка на Инстаграм
Белешките се пишуваат и зачувуваат во вашето мени, на истата страница што ја користите за испраќање приватни пораки до луѓето.
1. Отворете го Instagram и допрете го логото на пораката во горниот десен агол на доводот за да ја отворите страницата за директни пораки.
2. Ќе видите серија меурчиња на врвот на страницата со директна порака, секој од нив ја претставува личноста што ја следите која ја објавила белешката. Допрете го балонот што ја содржи сликата на вашиот профил.
3. Напишете ја вашата белешка и изберете кој ќе ја гледа: сите корисници што ги следите и кои ве следат или вашата листа на блиски пријатели.
4. Кога сте подготвени да објавувате, допрете Сподели во горниот десен агол.
Твитер е полн со реакции и мемиња
Набргу откако Инстаграм ја воведе оваа нова функција, социјалните мрежи беа преплавени со бројни реакции од корисниците, а не недостигаа и мемиња.
„Белешките на Инстаграм ме натераа да сфатам колку досадни луѓе следам“, напишал еден корисник.
„Белешките на Инстаграм се толку опасни“, „Сега луѓето со кои не сум разговарал од средно училиште одеднаш ми праќаат пораки“, „Ако одговориш на белешката на моето момче, ќе те испратам кај Бога“, „Не сакам да лажам, но белешките на Инстаграм се некако забавни“, беа само дел од коментарите на Твитер.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Инстаграм воведе нова опција по која полудеа сите корисници

РекламаINSTAGRAM воведе нова опција Notes, која им овозможува на корисниците да пишуваат кратки пораки (до 60 знаци) кои траат 24 часа и остануваат прикачени на горниот дел од менито за директни пораки. Кога ќе допрете на нечија белешка и ќе одговорите на неа, веднаш ќе се отвори прозорец за разговор со тој корисник, пишува Insider.
Како да објавите белешка на Инстаграм
Белешките се пишуваат и зачувуваат во вашето мени, на истата страница што ја користите за испраќање приватни пораки до луѓето.
1. Отворете го Instagram и допрете го логото на пораката во горниот десен агол на доводот за да ја отворите страницата за директни пораки.
2. Ќе видите серија меурчиња на врвот на страницата со директна порака, секој од нив ја претставува личноста што ја следите која ја објавила белешката. Допрете го балонот што ја содржи сликата на вашиот профил.
3. Напишете ја вашата белешка и изберете кој ќе ја гледа: сите корисници што ги следите и кои ве следат или вашата листа на блиски пријатели.
4. Кога сте подготвени да објавувате, допрете Сподели во горниот десен агол.
Твитер е полн со реакции и мемиња
Набргу откако Инстаграм ја воведе оваа нова функција, социјалните мрежи беа преплавени со бројни реакции од корисниците, а не недостигаа и мемиња.
„Белешките на Инстаграм ме натераа да сфатам колку досадни луѓе следам“, напишал еден корисник.
„Белешките на Инстаграм се толку опасни“, „Сега луѓето со кои не сум разговарал од средно училиште одеднаш ми праќаат пораки“, „Ако одговориш на белешката на моето момче, ќе те испратам кај Бога“, „Не сакам да лажам, но белешките на Инстаграм се некако забавни“, беа само дел од коментарите на Твитер.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО