Tuesday, June 25, 2024
28.8 C
Skopje

НАШИТЕ БАБИ ГО ПРАВЕЛЕ ОВА И ПРИВЛЕКУВАЛЕ ПАРИ: После тоа секогаш имаа ПОЛНИ ЏЕБОВИ

-Реклама-


Еден таков обичај е поврзан со собирање богатство.

Нашите постари обрнуваа внимание на многу обичаи за да решат многу животни ситуации и да умножат добри можности во куќата.

За многумина ова народно верување денес ќе звучи глупаво, но со голема причина се практикувало во минатото.

Потребни ви се – две, три метални монети и соларник во кој чувате сол, кујнска или морска сол, не е важно.

Според народното верување, ако чувате метални монети во сад со сол, парите во вашата куќа ќе се намножат.

Монетите, не се важни, исчистете ги со благ детергент и ставете ги во долниот дел од соларникот, а потоа истурете сол одозгора.

espreso.co.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

НАШИТЕ БАБИ ГО ПРАВЕЛЕ ОВА И ПРИВЛЕКУВАЛЕ ПАРИ: После тоа секогаш имаа ПОЛНИ ЏЕБОВИ

-Реклама-


Еден таков обичај е поврзан со собирање богатство.

Нашите постари обрнуваа внимание на многу обичаи за да решат многу животни ситуации и да умножат добри можности во куќата.

За многумина ова народно верување денес ќе звучи глупаво, но со голема причина се практикувало во минатото.

Потребни ви се – две, три метални монети и соларник во кој чувате сол, кујнска или морска сол, не е важно.

Според народното верување, ако чувате метални монети во сад со сол, парите во вашата куќа ќе се намножат.

Монетите, не се важни, исчистете ги со благ детергент и ставете ги во долниот дел од соларникот, а потоа истурете сол одозгора.

espreso.co.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО