Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeМАКЕДОНИЈАДали грмежите во зима значат дека наскоро ќе видиме снег?

Дали грмежите во зима значат дека наскоро ќе видиме снег?

-Реклама-


Дали грмежите во зима значи дека наскоро ќе видиме снег?

Грмотевици во зима обично значи дека сме во активна временска шема како овој викенд.

Ако студениот воздух на крајот се сретне со таа активна временска шема, може да падне снег.

Сепак, најчесто тоа не се случува.

Во 642 дена помеѓу први декември и крајот на февруари кога се појавиле молњи или громови снег паднал 85 пати во рок од десет дена од тие 642 пати. Тоа е само 13%.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Дали грмежите во зима значат дека наскоро ќе видиме снег?

Реклама


Дали грмежите во зима значи дека наскоро ќе видиме снег?

Грмотевици во зима обично значи дека сме во активна временска шема како овој викенд.

Ако студениот воздух на крајот се сретне со таа активна временска шема, може да падне снег.

Сепак, најчесто тоа не се случува.

Во 642 дена помеѓу први декември и крајот на февруари кога се појавиле молњи или громови снег паднал 85 пати во рок од десет дена од тие 642 пати. Тоа е само 13%.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО