Friday, February 23, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

ЗА ДА ИМАТЕ ПАРИ ВО 2023: Овие намирници мора да ги имате на новогодишната трпеза!

-Реклама-


Покрај традиционалната руска салата, свинското печење, зелка салата, торта, на трпезата треба да се најде место за риба и грозје.

Еве кои се симболите на овие намирници.

Грозје
Грозјето пред се е симбол на здравје и сила, па се препорачува веднаш по 12 да изедете зрно грозје, за секој месец по едно, како во годината секој месец би биле здрави.

Риба
Бидејќи и за Нова Година трае постот, рибата би требало да најде место на вашата трпеза. Таа има симбол на движење без препреки, па ви наговестува година во која едноставно ќе пливате во сите работи.

Свинско месо
Свинското месо е симбол на богатство.

Зелена салата
Поради својата зелена боја симболира на хармонија, природа и добра среќа како и долговечност.

Торта
Поради големото количество на шекер кое го содржи, симболира на слатка година.

Она што се препорачува е да избегнете новогодишна трпеза од животни со пердуви бидејќи имаат крила па симболираат на среќа која ги напушта.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ЗА ДА ИМАТЕ ПАРИ ВО 2023: Овие намирници мора да ги имате на новогодишната трпеза!

Реклама


Покрај традиционалната руска салата, свинското печење, зелка салата, торта, на трпезата треба да се најде место за риба и грозје.

Еве кои се симболите на овие намирници.

Грозје
Грозјето пред се е симбол на здравје и сила, па се препорачува веднаш по 12 да изедете зрно грозје, за секој месец по едно, како во годината секој месец би биле здрави.

Риба
Бидејќи и за Нова Година трае постот, рибата би требало да најде место на вашата трпеза. Таа има симбол на движење без препреки, па ви наговестува година во која едноставно ќе пливате во сите работи.

Свинско месо
Свинското месо е симбол на богатство.

Зелена салата
Поради својата зелена боја симболира на хармонија, природа и добра среќа како и долговечност.

Торта
Поради големото количество на шекер кое го содржи, симболира на слатка година.

Она што се препорачува е да избегнете новогодишна трпеза од животни со пердуви бидејќи имаат крила па симболираат на среќа која ги напушта.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО