Tuesday, February 27, 2024
14.8 C
Skopje
spot_img

Папата потпишал важно писмо – Еве за што станува збор!

-Реклама-Папата Фрациск во интервјуто објавено од шпанскиот весник ABC откри дека во 2013 година, откако бил избран, потпишал писмо за откажување во случај да биде спречен да ја извршува папската должност поради сериозни и трајни здравствени проблеми.
Папата Фрациск, кој во саботата наполни 86 години и се чини дека е во добра здравствена состојба, освен што има проблем со коленото, рече дека писмото му го предал на тогашниот државен секретар на Ватикан, Тарчисио Бертоне.
Бертоне служеше за време на неговиот претходник Бенедикт Шеснаесетти и остана на таа позиција уште шест месеци по изборот на папата Фрациск на 13 март 2013 година.
Фрациск често велеше дека ќе се повлече ако нарушено здравје го спречи да ја води Римокатоличката црква, која има 1,3 милијарди верници.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Папата потпишал важно писмо – Еве за што станува збор!

РекламаПапата Фрациск во интервјуто објавено од шпанскиот весник ABC откри дека во 2013 година, откако бил избран, потпишал писмо за откажување во случај да биде спречен да ја извршува папската должност поради сериозни и трајни здравствени проблеми.
Папата Фрациск, кој во саботата наполни 86 години и се чини дека е во добра здравствена состојба, освен што има проблем со коленото, рече дека писмото му го предал на тогашниот државен секретар на Ватикан, Тарчисио Бертоне.
Бертоне служеше за време на неговиот претходник Бенедикт Шеснаесетти и остана на таа позиција уште шест месеци по изборот на папата Фрациск на 13 март 2013 година.
Фрациск често велеше дека ќе се повлече ако нарушено здравје го спречи да ја води Римокатоличката црква, која има 1,3 милијарди верници.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО