Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИРКЕ ОДЛУЧИ: Ова се новите цени на гopивата!

РКЕ ОДЛУЧИ: Ова се новите цени на гopивата!

-Реклама-Регулаторната комисија за енергетика денес ќе одлучува за новите цени на нафтените деривати.
Во петокот, РКЕ донесе одлука со која цената на дизелот се зголеми за 2,50 денари, додека цената наЕкстра лесното масло за домаќинство за 3,00 ден/лит.
Цените на бенизните и мазутот останаа непроменети.
Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 16.12.2022 година и со тоа
малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95, изнесува 76,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 78,50 ден/лит.
Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се зголемува за 0,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 16.12.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 81,00 ден/лит.
Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1), се зголемува за 0,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 16.12.2022 година и со тоа
малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) изнесува 79,00 ден/лит.
Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 0,137 ден/кг, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 16.12.2022 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 39,233 ден/кг.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

РКЕ ОДЛУЧИ: Ова се новите цени на гopивата!

РекламаРегулаторната комисија за енергетика денес ќе одлучува за новите цени на нафтените деривати.
Во петокот, РКЕ донесе одлука со која цената на дизелот се зголеми за 2,50 денари, додека цената наЕкстра лесното масло за домаќинство за 3,00 ден/лит.
Цените на бенизните и мазутот останаа непроменети.
Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 16.12.2022 година и со тоа
малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95, изнесува 76,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 78,50 ден/лит.
Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се зголемува за 0,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 16.12.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 81,00 ден/лит.
Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1), се зголемува за 0,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 16.12.2022 година и со тоа
малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) изнесува 79,00 ден/лит.
Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 0,137 ден/кг, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 16.12.2022 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 39,233 ден/кг.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО