Thursday, February 22, 2024
7.8 C
Skopje
spot_img

ЛЕКАРИТЕ МУ ПОСТАВИЈА ДИЈАГНОЗА… Откриена здравствената состојба на Драган Којиќ Кеба – ДАЛИ ОДБИЛ ОПЕРАЦИЈА?

-Реклама-Целосно го промени начинот на исхрана, почна со благи тренинзи, но она што не можеше да го поправи се тешките професионални обврски.
Долго време од јавноста се криеше дека здравјето на Драган Којиќ Кеба не е баш добро.
Пејачот на народна музика од само нему познати причини не сакаше да зборува за тоа за медиумите, а свесни беа само неколку луѓе од неговото опкружување, меѓу кои неговата сопруга Оља, синот Игор и ќерката Наташа. бил хоспитализиран пред неколку години.
Имено, во 2013 година на Кебa му била дијагностицирана срцева болест, ангина пекторис, поради што му било советувано драстично да ги промени своите навики, што делумно го направил. Целосно го промени начинот на исхрана, почна со благи тренинзи, но она што не можеше да го поправи се тешките професионални обврски.
Турнејата во Америка сериозно го загрози здравјето на Драган Којиќ Кеба. По враќањето во Србија, музичарот дипломирал на Институтот за кардиоваскуларни болести. Наводно, тој се разболел поради напор и климатски промени, а на влошување на неговата состојба најмногу влијаел стресот поради семејните настани.
– На Кеба за прв пат му беше дијагностицирана болеста во 2013 година, потоа прими лекови и му беше кажано да се ослободи од стресот, да се храни правилно и со квалитетна храна. Во еден момент се споменуваше дури и операција, но тој ја избегна. Се трудеше колку што можеше, но се го кршеше.
Синот се ожени со Северина, се зборуваше по весниците, па се разведе, но најголема мака му направи ќерката Наташа која веќе 10 години е во Америка каде се обидуваше да изгради кариера. Ја расплака душата од грижа за ќерката – извор близок до музичарот за „Свет“ изјавил дека од неговата последна хоспитализација станал примерен пациент кој го држи подалеку од срцевата болест, а се верува дека враќањето на Таша ќе има голема корист. него.
sd.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ЛЕКАРИТЕ МУ ПОСТАВИЈА ДИЈАГНОЗА… Откриена здравствената состојба на Драган Којиќ Кеба – ДАЛИ ОДБИЛ ОПЕРАЦИЈА?

РекламаЦелосно го промени начинот на исхрана, почна со благи тренинзи, но она што не можеше да го поправи се тешките професионални обврски.
Долго време од јавноста се криеше дека здравјето на Драган Којиќ Кеба не е баш добро.
Пејачот на народна музика од само нему познати причини не сакаше да зборува за тоа за медиумите, а свесни беа само неколку луѓе од неговото опкружување, меѓу кои неговата сопруга Оља, синот Игор и ќерката Наташа. бил хоспитализиран пред неколку години.
Имено, во 2013 година на Кебa му била дијагностицирана срцева болест, ангина пекторис, поради што му било советувано драстично да ги промени своите навики, што делумно го направил. Целосно го промени начинот на исхрана, почна со благи тренинзи, но она што не можеше да го поправи се тешките професионални обврски.
Турнејата во Америка сериозно го загрози здравјето на Драган Којиќ Кеба. По враќањето во Србија, музичарот дипломирал на Институтот за кардиоваскуларни болести. Наводно, тој се разболел поради напор и климатски промени, а на влошување на неговата состојба најмногу влијаел стресот поради семејните настани.
– На Кеба за прв пат му беше дијагностицирана болеста во 2013 година, потоа прими лекови и му беше кажано да се ослободи од стресот, да се храни правилно и со квалитетна храна. Во еден момент се споменуваше дури и операција, но тој ја избегна. Се трудеше колку што можеше, но се го кршеше.
Синот се ожени со Северина, се зборуваше по весниците, па се разведе, но најголема мака му направи ќерката Наташа која веќе 10 години е во Америка каде се обидуваше да изгради кариера. Ја расплака душата од грижа за ќерката – извор близок до музичарот за „Свет“ изјавил дека од неговата последна хоспитализација станал примерен пациент кој го држи подалеку од срцевата болест, а се верува дека враќањето на Таша ќе има голема корист. него.
sd.rs

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО