Tuesday, June 25, 2024
28.8 C
Skopje

KPBABA СЛАВА: Од прославување на Св. Никола до изpeшетани тела на неколку соседи – На прослава на куќна слава соседите дошле до неразбирање и еден од пијаните соседи извадил пиштoл и пyкaл во сите присутни во Србија

-Реклама-Пред пет години, Станиша Станимировиќ од селото Коќура направи крвава гозба на Свети Никола. Тогаш се судрија тројца соседи, а во зори телата на двајцата ги пронашол синот на еден од убиените.
Во пресрет на Свети Никола, Станиша беше на неколку прослави со мештаните на Коќура, па на крајот застана кај Горан Златановиќ (48), каде што беше и неговиот сосед Стојадин Антиќ (52).
Сите тројца пиеле, а во еден момент настанала тепачка и Станис извадил пиштол. Тој ги убил соседите, а потоа мирно заминал дома, каде што полицијата следниот ден го пронашла и го уапсила.
Синот на Стојадин Страхиња изутрината ги пронашол телата на неговиот татко и Горан Златановиќ во куќата на Горан и веднаш ја известил полицијата.
– Страхиња се преселил од Коќура, но со татко си редовно разговарал по телефон. Бидејќи Стојадин не се јавувал на неговиот телефон од понеделникот вечерта, Страхиња во вторникот наутро отишол во Коќура и почнал да го бара. Бидејќи не го нашол татко му во својата куќа, неговиот сосед Горан, кој живее сам, отишол, бидејќи претпоставил дека Стојадин е кај него на прослава. Само што влегол во куќата на Горан, ги видел распарчените тела на неговиот татко и сосед и веднаш повикал полиција – изјавил тогаш запознаен извор со случајот.
Во неговата барака бил пронајден пиштолот со кој го извршил делото.
Станиша Станимировиќ во 2019 година беше осудена на единствена затворска казна од 30 години.
sd.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

KPBABA СЛАВА: Од прославување на Св. Никола до изpeшетани тела на неколку соседи – На прослава на куќна слава соседите дошле до неразбирање и еден од пијаните соседи извадил пиштoл и пyкaл во сите присутни во Србија

-Реклама-Пред пет години, Станиша Станимировиќ од селото Коќура направи крвава гозба на Свети Никола. Тогаш се судрија тројца соседи, а во зори телата на двајцата ги пронашол синот на еден од убиените.
Во пресрет на Свети Никола, Станиша беше на неколку прослави со мештаните на Коќура, па на крајот застана кај Горан Златановиќ (48), каде што беше и неговиот сосед Стојадин Антиќ (52).
Сите тројца пиеле, а во еден момент настанала тепачка и Станис извадил пиштол. Тој ги убил соседите, а потоа мирно заминал дома, каде што полицијата следниот ден го пронашла и го уапсила.
Синот на Стојадин Страхиња изутрината ги пронашол телата на неговиот татко и Горан Златановиќ во куќата на Горан и веднаш ја известил полицијата.
– Страхиња се преселил од Коќура, но со татко си редовно разговарал по телефон. Бидејќи Стојадин не се јавувал на неговиот телефон од понеделникот вечерта, Страхиња во вторникот наутро отишол во Коќура и почнал да го бара. Бидејќи не го нашол татко му во својата куќа, неговиот сосед Горан, кој живее сам, отишол, бидејќи претпоставил дека Стојадин е кај него на прослава. Само што влегол во куќата на Горан, ги видел распарчените тела на неговиот татко и сосед и веднаш повикал полиција – изјавил тогаш запознаен извор со случајот.
Во неговата барака бил пронајден пиштолот со кој го извршил делото.
Станиша Станимировиќ во 2019 година беше осудена на единствена затворска казна од 30 години.
sd.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО