Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeМАКЕДОНИЈАТажна вест во Македонија: На големиот празник Свети Никола, тивко во сон...

Тажна вест во Македонија: На големиот празник Свети Никола, тивко во сон замина врвниот македонски геолог Сокол Клинчаров

-Реклама-


На 19.12 нашиот почитуван пријател врвен македонски геолог Сокол Клинчаров си замина тивко во сон на Голем ден Св.Никола, човек енциклопедија признат и познат освен во Македонија, ЕКС ЈУ и пошироко во европските и светските земји кој даде голем придонес во унапредувањето и популаризацијата на животната средина во Македонија…

Дипломирал во Белград на Факултетот за Рударство и Геологија во 1975 година…

Работниот век го започнува во Државниот Геолошки Институт во 1976 се до 1983 година, потоа до 1992 година е дел од Градежниот Институт Македонија,од 1992 цели 18 години до 2010 година е дел од ресорот животна средина најпрво во Заводот за заштита на природните реткости на Македонија кој потоа е дел од Министерството за животна средина и просторно планирање каде е Раководител на Одделот за Отпад…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Тажна вест во Македонија: На големиот празник Свети Никола, тивко во сон замина врвниот македонски геолог Сокол Клинчаров

Реклама


На 19.12 нашиот почитуван пријател врвен македонски геолог Сокол Клинчаров си замина тивко во сон на Голем ден Св.Никола, човек енциклопедија признат и познат освен во Македонија, ЕКС ЈУ и пошироко во европските и светските земји кој даде голем придонес во унапредувањето и популаризацијата на животната средина во Македонија…

Дипломирал во Белград на Факултетот за Рударство и Геологија во 1975 година…

Работниот век го започнува во Државниот Геолошки Институт во 1976 се до 1983 година, потоа до 1992 година е дел од Градежниот Институт Македонија,од 1992 цели 18 години до 2010 година е дел од ресорот животна средина најпрво во Заводот за заштита на природните реткости на Македонија кој потоа е дел од Министерството за животна средина и просторно планирање каде е Раководител на Одделот за Отпад…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО