Sunday, September 24, 2023
18.8 C
Skopje
Home18+Кој би помислил: Многу луѓе страдаат од ова, а не ни знаат...

Кој би помислил: Многу луѓе страдаат од ова, а не ни знаат дека може да се лекува во КРЕВЕТ

-Реклама-Многу луѓе страдаат од мигрена, со една од пет жени и еден од 15 мажи во Велика Британија.Иако оние кои не се соочиле со овој проблем, мигрената ја доживуваат како обична главоболка, тоа не е така.Мигрената е нешто што поминува низ целото ваше тело и вклучува шема на промени во мозокот кои може да вклучуваат гадење, повраќање, промени во апетитот, несмасност, визуелни нарушувања, чувствителност на светлина и несвестица.Промените во допаминот, окситоцинот и серотонинот укажуваат на првата фаза на мигрената и можат да ни дадат индиции како да ја спречиме. Тие создаваат чувство како нешто да не е во ред, па луѓето често се чувствуваат раздразливо.Слично на тоа, луѓето кои страдаат од мигрена често се чувствуваат исклучени во најлошото. Често ја користат фразата „Се чувствувам како да ми треба сè“ и тоа е целосно поврзано со нискиот окситоцин.Ако рецепторите на окситоцин не се под напон, тогаш сигналите за болка одат во мозокот со полна сила. За некој со мигрена, прегратките се спас. Помага и ce* c, но само со партнер со кој има емотивна врска.najzena.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Кој би помислил: Многу луѓе страдаат од ова, а не ни знаат дека може да се лекува во КРЕВЕТ

РекламаМногу луѓе страдаат од мигрена, со една од пет жени и еден од 15 мажи во Велика Британија.Иако оние кои не се соочиле со овој проблем, мигрената ја доживуваат како обична главоболка, тоа не е така.Мигрената е нешто што поминува низ целото ваше тело и вклучува шема на промени во мозокот кои може да вклучуваат гадење, повраќање, промени во апетитот, несмасност, визуелни нарушувања, чувствителност на светлина и несвестица.Промените во допаминот, окситоцинот и серотонинот укажуваат на првата фаза на мигрената и можат да ни дадат индиции како да ја спречиме. Тие создаваат чувство како нешто да не е во ред, па луѓето често се чувствуваат раздразливо.Слично на тоа, луѓето кои страдаат од мигрена често се чувствуваат исклучени во најлошото. Често ја користат фразата „Се чувствувам како да ми треба сè“ и тоа е целосно поврзано со нискиот окситоцин.Ако рецепторите на окситоцин не се под напон, тогаш сигналите за болка одат во мозокот со полна сила. За некој со мигрена, прегратките се спас. Помага и ce* c, но само со партнер со кој има емотивна врска.najzena.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО