Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

Денес почнува зимата: Еве што треба да направите вечерва за да ви се исполни секоја желба!

-Реклама-


Зимата во земјава и на северната хемисфера на Земјата календарски почнува вечер во 22 часот и 48 минути. Во истовреме на јужната Земјина полутопка почнува летото.

На почетокот на зимата денот е најкраток, а ноќта најдолга. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 16 часот и 5 минути. Денов трае 9 часа и 7 минути.

Денеска е 355-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 10 дена.

Зимската краткоденица ја означува најдолгата ноќ и најкраткиот ден во годината и го претставува и почетокот на зимата

Реклама

Иако можеби мислите дека помалку сончева светлина и почетокот на студеното време не вреди да се слави, зимската краткоденица всушност се смета за исклучително важен ден во многу култури. Тоа претставува можност да ги изразиме нашите желби и да ги прошириме нашите хоризонти. Ова е совршена можност да размислиме за нашето патување во изминатата година и да ги визуелизираме нашите следни чекори.

Зимската краткоденица во астрологијата се случува во исто време кога Сонцето влегува во знакот Јарец и започнува сезоната на Јарец. Затоа во овие денови многумина ќе имаат креативност, но и дисциплина и посветеност. Можно е овие денови да се променат квалитетите кон кои се стремите.

Поради енергијата на Јарецот, зимската краткоденица е одлично време да се фокусирате на кариерата. Искрено размислете дали го гледате значењето во вашата работа. Дали се чувствувате усогласени со вашата работа? Дали сте соодветно платени? Дали се чувствувате поддржани на работа? Запишете ги вашите одговори и почнете да правите планови за иднината.

Бидејќи најкраток ден во годината, зимската краткоденица го означува и почетокот на патувањето кон подолгите денови. Иако деновите ќе бидат пократки, а ноќите подолги – сега треба да планирате, да ги визуелизирате вашите желби, да поставите цели и новогодишни одлуки.

Една од најпопуларните активности е пишувањето намери. Напишете ја вашата намера на парче хартија, а потоа фокусирајте го вашиот ум на годината што претстои, на чекорите што ве очекуваат на тоа патување, на сите околности и ваши можности. Замислете како желбата веќе да се случила, ова ќе поттикне позитивни вибрации кај вас и ќе ве мотивира да се борите за она што го сакате.

Важен дел од прославата отсекогаш бил искажувањето љубов кон најблиските. Ова е одлична можност да ги поканите пријателите или семејството на вечера и уште повеќе да се поврзете еден со друг. Се разбира, не заборавајте да се поврзете со себе. Темата на зимските кратки денови нè поттикнува на интроспектива. Ова е идеално време да погледнете во себе и да се фокусирате на она што е во вашето срце.

Дури и ако специфичните ритуали не ве убедат, можете да ја искористите оваа енергија со исклучување на телефонот, палење свеќа и релаксирачка музика и едноставно поминување квалитетно време со себе. Одвојте неколку моменти за да размислите длабоко за себе и вашето минато и визуелизирајте што сакате за вашата иднина.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Денес почнува зимата: Еве што треба да направите вечерва за да ви се исполни секоја желба!

Реклама


Зимата во земјава и на северната хемисфера на Земјата календарски почнува вечер во 22 часот и 48 минути. Во истовреме на јужната Земјина полутопка почнува летото.

На почетокот на зимата денот е најкраток, а ноќта најдолга. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 16 часот и 5 минути. Денов трае 9 часа и 7 минути.

Денеска е 355-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 10 дена.

Зимската краткоденица ја означува најдолгата ноќ и најкраткиот ден во годината и го претставува и почетокот на зимата

Иако можеби мислите дека помалку сончева светлина и почетокот на студеното време не вреди да се слави, зимската краткоденица всушност се смета за исклучително важен ден во многу култури. Тоа претставува можност да ги изразиме нашите желби и да ги прошириме нашите хоризонти. Ова е совршена можност да размислиме за нашето патување во изминатата година и да ги визуелизираме нашите следни чекори.

Зимската краткоденица во астрологијата се случува во исто време кога Сонцето влегува во знакот Јарец и започнува сезоната на Јарец. Затоа во овие денови многумина ќе имаат креативност, но и дисциплина и посветеност. Можно е овие денови да се променат квалитетите кон кои се стремите.

Поради енергијата на Јарецот, зимската краткоденица е одлично време да се фокусирате на кариерата. Искрено размислете дали го гледате значењето во вашата работа. Дали се чувствувате усогласени со вашата работа? Дали сте соодветно платени? Дали се чувствувате поддржани на работа? Запишете ги вашите одговори и почнете да правите планови за иднината.

Бидејќи најкраток ден во годината, зимската краткоденица го означува и почетокот на патувањето кон подолгите денови. Иако деновите ќе бидат пократки, а ноќите подолги – сега треба да планирате, да ги визуелизирате вашите желби, да поставите цели и новогодишни одлуки.

Една од најпопуларните активности е пишувањето намери. Напишете ја вашата намера на парче хартија, а потоа фокусирајте го вашиот ум на годината што претстои, на чекорите што ве очекуваат на тоа патување, на сите околности и ваши можности. Замислете како желбата веќе да се случила, ова ќе поттикне позитивни вибрации кај вас и ќе ве мотивира да се борите за она што го сакате.

Важен дел од прославата отсекогаш бил искажувањето љубов кон најблиските. Ова е одлична можност да ги поканите пријателите или семејството на вечера и уште повеќе да се поврзете еден со друг. Се разбира, не заборавајте да се поврзете со себе. Темата на зимските кратки денови нè поттикнува на интроспектива. Ова е идеално време да погледнете во себе и да се фокусирате на она што е во вашето срце.

Дури и ако специфичните ритуали не ве убедат, можете да ја искористите оваа енергија со исклучување на телефонот, палење свеќа и релаксирачка музика и едноставно поминување квалитетно време со себе. Одвојте неколку моменти за да размислите длабоко за себе и вашето минато и визуелизирајте што сакате за вашата иднина.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО