Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

Девојка почина од инфекција од обетка – нејзината мајка раскажа се!

-Реклама-20-годишна девојка починала откако евтин пирсинг предизвикал инфекција. Лекарите се обиделе да ја спасат, но залудно, бидејќи инфекцијата се проширила на мозокот
Андреса Суза (20) отишла во неименуван пирсинг салон на југот на Бразил, а пред два месеци ставила обетка на долната усна. Но набрзо почнале проблемите, изјавила нејзината мајка Марија.
Платила околу десет долари за да и ја пробoдaт усната, но набрзо добила инфекциja“. „Нејзината усна отече и поцрвене, а таа разви треска и силни главоболки“, рекла нејзината мајка.
Бидејќи семејството живее во дел од Бразил, склон кон денга, прво помислиле дека Андреса се разболела од болеста и ја однеле на лекар. Кога Андрес била прегледана, веднаш била сместена на интензивна нега, изјавила нејзината мајка.
Пирсингот повеќе не можеше да се отстрани, а Андреса веќе не можеше да зборува или да ја движи устата.
Утврдено е дека девојчето има тешка инфекциjа која се проширила низ крвотокот до мозокот и зафатила 37 отсто од најважниот орган во целото тело. Беше опepирана, но предоцна и помина еден месец на интензивна нега. Таа почина на 9 јули.
Дури и да преживеала, веројатно ќе била во вегетативна состојба поради оштетување на мозокот“, изјавила мајката со скршено срце за бразилските медиуми.
najzena.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Девојка почина од инфекција од обетка – нејзината мајка раскажа се!

Реклама20-годишна девојка починала откако евтин пирсинг предизвикал инфекција. Лекарите се обиделе да ја спасат, но залудно, бидејќи инфекцијата се проширила на мозокот
Андреса Суза (20) отишла во неименуван пирсинг салон на југот на Бразил, а пред два месеци ставила обетка на долната усна. Но набрзо почнале проблемите, изјавила нејзината мајка Марија.
Платила околу десет долари за да и ја пробoдaт усната, но набрзо добила инфекциja“. „Нејзината усна отече и поцрвене, а таа разви треска и силни главоболки“, рекла нејзината мајка.
Бидејќи семејството живее во дел од Бразил, склон кон денга, прво помислиле дека Андреса се разболела од болеста и ја однеле на лекар. Кога Андрес била прегледана, веднаш била сместена на интензивна нега, изјавила нејзината мајка.
Пирсингот повеќе не можеше да се отстрани, а Андреса веќе не можеше да зборува или да ја движи устата.
Утврдено е дека девојчето има тешка инфекциjа која се проширила низ крвотокот до мозокот и зафатила 37 отсто од најважниот орган во целото тело. Беше опepирана, но предоцна и помина еден месец на интензивна нега. Таа почина на 9 јули.
Дури и да преживеала, веројатно ќе била во вегетативна состојба поради оштетување на мозокот“, изјавила мајката со скршено срце за бразилските медиуми.
najzena.rs

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО