Sunday, June 16, 2024
17.8 C
Skopje

ФОТО: „OБЛЕЧИ СЕ БАБО“: 57-годишната Паулина се соблече ГOЛA и не ѝ е гајле за критиките!

-Реклама-Поранешниот супермодел Паулина Поришкова е сила на природата! Оваа дама се колне дека никогаш ништо не направила на своето лице и дека е поборник за природно стареење, додека се обидува да застане на патот на предрасудите дека зрелите жени не можат да бидат ceкcи и да уживаат во нивната убавина и заведување.Прославената 57-годишна жена е позната и по смелите, прилично слободни фотографии на кои позира целосно гoлa, без шминка и во домашно издание, па дури и плаче… Со вакви слики Паулина сака да да ги скршат табуата, да ја покажат вистинската, реална страна на животот и да ги мотивираат своите врсници да се прифатат и да се сакаат себеси во сите нивни состојби и проблеми.Убавата Чехинка неодамна ја објави книгата „Без филтри: добрите, лошите и убавите“, тип на мемоари во кои манекенката размислува за она што ја кочи, за она што ја поттикнува, за размислувањата за светот во кој живееме.Ова дело Паулина и го претстави на Инстаграм заедницата со адекватна фотографија – без филтри, секако, на која не носи апсолутно ништо, а интимните области ги покри со својата книга. И на оваа слика, таа изгледа магично. Го сакаме начинот на кој оваа дама се справува со своите години.


Реклама

Чехинката пред неколку дена ги сподели и фотографиите направени за потребите на книгата – на нив позира во долна облека и во зaвoдливи пoзи.


-Реклама-

Инаку, таа во неколку наврати истакна дека сака да се рaзгoлyва и така да се фотографира, и покрај оние кои сметаат дека постарите жени не треба да го слават и сакаат своето тело.„Кога имав 20-ти и 30-ти години, колку помалку носев облека, толку бев попопуларна. Во 40-тите, практично можев да се шетам гoлa и да не добијам повеќе од минималната казна за инцидент во јавност. Но, во 50-тите ме нaврeдyвaaт за се: „Облечи се, бабо“, „Сакаш внимание, нели?“, „Малку си oчaјнa?“, „Мизерна си“, напишала атрактивната плавуша и додаде:“Зошто голотијата и да се биде ceкcи се добредојдени во младоста на жената, а забранети во нејзините зрели години? Поради мажите. Но, единственото нешто што е патетично овде е што дозволувате другите да ви ги одредуваат приоритетите…”, заклучила таа.ZENA.BLIC.RS

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ФОТО: „OБЛЕЧИ СЕ БАБО“: 57-годишната Паулина се соблече ГOЛA и не ѝ е гајле за критиките!

-Реклама-Поранешниот супермодел Паулина Поришкова е сила на природата! Оваа дама се колне дека никогаш ништо не направила на своето лице и дека е поборник за природно стареење, додека се обидува да застане на патот на предрасудите дека зрелите жени не можат да бидат ceкcи и да уживаат во нивната убавина и заведување.Прославената 57-годишна жена е позната и по смелите, прилично слободни фотографии на кои позира целосно гoлa, без шминка и во домашно издание, па дури и плаче… Со вакви слики Паулина сака да да ги скршат табуата, да ја покажат вистинската, реална страна на животот и да ги мотивираат своите врсници да се прифатат и да се сакаат себеси во сите нивни состојби и проблеми.Убавата Чехинка неодамна ја објави книгата „Без филтри: добрите, лошите и убавите“, тип на мемоари во кои манекенката размислува за она што ја кочи, за она што ја поттикнува, за размислувањата за светот во кој живееме.Ова дело Паулина и го претстави на Инстаграм заедницата со адекватна фотографија – без филтри, секако, на која не носи апсолутно ништо, а интимните области ги покри со својата книга. И на оваа слика, таа изгледа магично. Го сакаме начинот на кој оваа дама се справува со своите години.


Реклама

Чехинката пред неколку дена ги сподели и фотографиите направени за потребите на книгата – на нив позира во долна облека и во зaвoдливи пoзи.


Инаку, таа во неколку наврати истакна дека сака да се рaзгoлyва и така да се фотографира, и покрај оние кои сметаат дека постарите жени не треба да го слават и сакаат своето тело.„Кога имав 20-ти и 30-ти години, колку помалку носев облека, толку бев попопуларна. Во 40-тите, практично можев да се шетам гoлa и да не добијам повеќе од минималната казна за инцидент во јавност. Но, во 50-тите ме нaврeдyвaaт за се: „Облечи се, бабо“, „Сакаш внимание, нели?“, „Малку си oчaјнa?“, „Мизерна си“, напишала атрактивната плавуша и додаде:“Зошто голотијата и да се биде ceкcи се добредојдени во младоста на жената, а забранети во нејзините зрели години? Поради мажите. Но, единственото нешто што е патетично овде е што дозволувате другите да ви ги одредуваат приоритетите…”, заклучила таа.ZENA.BLIC.RS

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО