Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

ПОСТАВЕТЕ ГИ ПРСТИТЕ ВАКА И ОБИДЕТЕ СЕ ДА НАПРАВИТЕ ЕДНО: Никој никогаш не успеал, а ќе дознаете со кого ќе бидете ЗАСЕКОГАШ!

-Реклама-Традицијата на носење венчален прстен датира од времето на древниот Египет, античка Грција и антички Рим. Според древното кинеско сфаќање за човекот, секој орган и дел од телото има своја функција и значење. Се смета дека се поврзани едни со други – древните Египќани верувале дека венчалниот прстен се носи на безимениот прст затоа што едната вена води директно до срцето, додека други верувале дека венчалниот прстен на прстенот е најмалку досаден.
Сепак, постои една кинеска легенда која води со симпатично објаснување. Станува збор за трик со рака кој никој не успеал да го изведе и вели дека секој прст има свое значење. Затоа, палецот ги претставува родителите, показалецот ги претставува најблиските роднини, браќата и сестрите, средниот прст ве претставува вас, безимениот прст го претставува вашиот партнер, а малиот прст ги претставува вашите деца.
Она што е потребно е да ги поставите рацете на начин прикажан на фотографијата – ставете ги дланка до дланка и свиткајте ги средните прсти. Останатите прсти треба да се исправат. Обидете се да ги разделите прстите по редослед: палците, кои ги претставуваат родителите – можат да се одвојат и тоа значи дека нема да живеете со нив засекогаш.
Потоа обидете се да ги одвоите показалците, кои ги претставуваат браќата и пријателите. Ќе успеете и вие, бидејќи ќе имате различни животни патишта. Следниот чекор е да ги одвоите малите прсти што ги претставуваат вашите деца. Ќе се отвори, затоа што еден ден и тие ќе тргнат по својот пат и ќе се одвојат од вас. Меѓутоа, кога ќе се обидете да ги разделите домалите, ќе сфатите дека тоа е невозможно.
Малиот прст го претставува вашиот партнер, а според верувањата неможноста да ги разделите прстите значи дека ќе бидете врзани со судбината до крајот на животот. Токму затоа се верува дека бурмата се носи на домалот. Погледнете го видеото и пробајте:

mondo.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ПОСТАВЕТЕ ГИ ПРСТИТЕ ВАКА И ОБИДЕТЕ СЕ ДА НАПРАВИТЕ ЕДНО: Никој никогаш не успеал, а ќе дознаете со кого ќе бидете ЗАСЕКОГАШ!

РекламаТрадицијата на носење венчален прстен датира од времето на древниот Египет, античка Грција и антички Рим. Според древното кинеско сфаќање за човекот, секој орган и дел од телото има своја функција и значење. Се смета дека се поврзани едни со други – древните Египќани верувале дека венчалниот прстен се носи на безимениот прст затоа што едната вена води директно до срцето, додека други верувале дека венчалниот прстен на прстенот е најмалку досаден.
Сепак, постои една кинеска легенда која води со симпатично објаснување. Станува збор за трик со рака кој никој не успеал да го изведе и вели дека секој прст има свое значење. Затоа, палецот ги претставува родителите, показалецот ги претставува најблиските роднини, браќата и сестрите, средниот прст ве претставува вас, безимениот прст го претставува вашиот партнер, а малиот прст ги претставува вашите деца.
Она што е потребно е да ги поставите рацете на начин прикажан на фотографијата – ставете ги дланка до дланка и свиткајте ги средните прсти. Останатите прсти треба да се исправат. Обидете се да ги разделите прстите по редослед: палците, кои ги претставуваат родителите – можат да се одвојат и тоа значи дека нема да живеете со нив засекогаш.
Потоа обидете се да ги одвоите показалците, кои ги претставуваат браќата и пријателите. Ќе успеете и вие, бидејќи ќе имате различни животни патишта. Следниот чекор е да ги одвоите малите прсти што ги претставуваат вашите деца. Ќе се отвори, затоа што еден ден и тие ќе тргнат по својот пат и ќе се одвојат од вас. Меѓутоа, кога ќе се обидете да ги разделите домалите, ќе сфатите дека тоа е невозможно.
Малиот прст го претставува вашиот партнер, а според верувањата неможноста да ги разделите прстите значи дека ќе бидете врзани со судбината до крајот на животот. Токму затоа се верува дека бурмата се носи на домалот. Погледнете го видеото и пробајте:

mondo.rs

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО