Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

„Тој само молчи и гледа во една точка“: Фута е скршен од болка по семејната трагедија!

-Реклама-


Откога го известиле дека неговиот син Милан Лаќа Радуловиќ ненадејно починал во Израел, неговиот татко Александар Фута Радуловиќ не знае за себе.

Се затворил во станот, не излегува надвор, а според соседите се видел само со неколку блиски пријатели, пишува српски „Курир“.

Еден од нив наведува дека на познатиот композитор му е многу лошо, а истакнал и дека сите се загрижени за него, бидејќи не знаат како ќе преживее уште една трагедија што го снашла.

Тој никогаш не се опорави од смртта на неговиот постар син Милош, кој почина во семејната куќа во 2008 година кога имаше само 24 години, и по смртта на неговата сопруга Марина Туцаковиќ, која ја загуби битката со ракот на 19 септември 2021 година.

Ненадејната смрт на Лаќа тешко го погоди.

– Тешко е да се каже нешто. Тага. Тешко е да го гледаш, сите сме со него, но тој е без памет. Па, не дај Боже – ја започнува приказната пријател на семејството Радуловиќ, кој инсистирал на анонимност и со грутка во грлото продолжува:

– Фута е во многу лоша состојба. Плаче, бакнува слики од синовите, ја бакнува фотографијата на Марина. Тој молчи и гледа во една точка. Во еден момент само рече дека не му останал живот. Не знам што да кажам, сето ова е многу болно и болно, додава сосед на семејството Радуловиќ.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

„Тој само молчи и гледа во една точка“: Фута е скршен од болка по семејната трагедија!

-Реклама-


Откога го известиле дека неговиот син Милан Лаќа Радуловиќ ненадејно починал во Израел, неговиот татко Александар Фута Радуловиќ не знае за себе.

Се затворил во станот, не излегува надвор, а според соседите се видел само со неколку блиски пријатели, пишува српски „Курир“.

Еден од нив наведува дека на познатиот композитор му е многу лошо, а истакнал и дека сите се загрижени за него, бидејќи не знаат како ќе преживее уште една трагедија што го снашла.

Тој никогаш не се опорави од смртта на неговиот постар син Милош, кој почина во семејната куќа во 2008 година кога имаше само 24 години, и по смртта на неговата сопруга Марина Туцаковиќ, која ја загуби битката со ракот на 19 септември 2021 година.

Ненадејната смрт на Лаќа тешко го погоди.

– Тешко е да се каже нешто. Тага. Тешко е да го гледаш, сите сме со него, но тој е без памет. Па, не дај Боже – ја започнува приказната пријател на семејството Радуловиќ, кој инсистирал на анонимност и со грутка во грлото продолжува:

– Фута е во многу лоша состојба. Плаче, бакнува слики од синовите, ја бакнува фотографијата на Марина. Тој молчи и гледа во една точка. Во еден момент само рече дека не му останал живот. Не знам што да кажам, сето ова е многу болно и болно, додава сосед на семејството Радуловиќ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО