Tuesday, June 25, 2024
28.8 C
Skopje

НОСАТ СРЕЌА И ПАРИ: Овие украси мора да ги има на вашата елка!

-Реклама-


Според кинескиот календар, 2023 година е година на црниот воден зајак. Кои фенг шуи декорации да ги изберете кога сакате да привлечете среќа, пари и љубов во текот на целата година?

Новогодишната елка освен што го украсува просторот и носи позитивна енергија, се поврзува и со силни емоции. Кога ја украсувате новогодишната елка со вашето семејство, се поврзувате, правите нешто заедно исполнето со радост.

За да привлечете среќа во новата година, фенг шуи укажува на тоа дека ви требаат светло тиркизни, сини и зелени топчиња. Можете да го украсите и со силни светла за да привлече внимание во домот и да ја направи атмосферата во куќата што е можно попразнична.

За да привлечете љубов, треба да закачите соодветни украси на елката. Може да бидат снежно-бели гулаби, мандарински патки или нежни розови срца. Оние кои веќе ја нашле својата среќа треба да закачат неколку белешки на елката со желби и пораки на љубов и благодарност еден кон друг.

За да привлече пари во Новата година, фенг шуи ги истакнува боровите шишарки. Тие можат да бидат украсени со златен или сребрен сјај. За декорација се погодни и мали чоколадни медалјони во златна фолија.

Експертите за фенг шуи предлагаат да ја поставите елката во зависност од тоа што сакате и очекувате од следната година:

-Исток (здравје и семејство)

Реклама

-Југоисточен (пари и изобилство)

-Реклама-

-Југ (слава и репутација)

-Реклама-

-Север (кариера)

-Центар на домот (за работи од срцето)

-Запад (креативност)

-Североисток (за доверба)

-Северозападно (за поврзување и комуникација)

-Југозапад (за љубов)

SD.RS

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

НОСАТ СРЕЌА И ПАРИ: Овие украси мора да ги има на вашата елка!

-Реклама-


Според кинескиот календар, 2023 година е година на црниот воден зајак. Кои фенг шуи декорации да ги изберете кога сакате да привлечете среќа, пари и љубов во текот на целата година?

Новогодишната елка освен што го украсува просторот и носи позитивна енергија, се поврзува и со силни емоции. Кога ја украсувате новогодишната елка со вашето семејство, се поврзувате, правите нешто заедно исполнето со радост.

За да привлечете среќа во новата година, фенг шуи укажува на тоа дека ви требаат светло тиркизни, сини и зелени топчиња. Можете да го украсите и со силни светла за да привлече внимание во домот и да ја направи атмосферата во куќата што е можно попразнична.

За да привлечете љубов, треба да закачите соодветни украси на елката. Може да бидат снежно-бели гулаби, мандарински патки или нежни розови срца. Оние кои веќе ја нашле својата среќа треба да закачат неколку белешки на елката со желби и пораки на љубов и благодарност еден кон друг.

За да привлече пари во Новата година, фенг шуи ги истакнува боровите шишарки. Тие можат да бидат украсени со златен или сребрен сјај. За декорација се погодни и мали чоколадни медалјони во златна фолија.

Експертите за фенг шуи предлагаат да ја поставите елката во зависност од тоа што сакате и очекувате од следната година:

-Исток (здравје и семејство)

Реклама

-Југоисточен (пари и изобилство)

-Југ (слава и репутација)

-Север (кариера)

-Центар на домот (за работи од срцето)

-Запад (креативност)

-Североисток (за доверба)

-Северозападно (за поврзување и комуникација)

-Југозапад (за љубов)

SD.RS

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО