Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИЗАВЛАДЕА КРИЗА! Европската унија е во неволја - парите секој ден вредат...

ЗАВЛАДЕА КРИЗА! Европската унија е во неволја – парите секој ден вредат помалку

-Реклама-Претседателот на германската Бундесбанка, Јоаким Нагел, очекува инфлацијата да биде силна закана дури од 2024 година.– Ќе треба извесно време додека инфлацијата да го достигне нивото каде што припаѓа, а тоа е два отсто – изјави Нагел за телевизијата НТВ.Тој посочи дека на земјите од ЕУ им претстојат уште неколку тешки месеци.Нагел е убеден дека поради одлуката за ограничување на цената на гасот, во декември ќе биде видливо помал пораст на цените.– Во јануари и февруари повторно ќе имаме малку повисока инфлација. Во текот на следната година инфлацијата во Германија ќе биде околу седум проценти. А од 2024 година стапката на инфлација јасно ќе се намали – рече тој.sd.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

ЗАВЛАДЕА КРИЗА! Европската унија е во неволја – парите секој ден вредат помалку

РекламаПретседателот на германската Бундесбанка, Јоаким Нагел, очекува инфлацијата да биде силна закана дури од 2024 година.– Ќе треба извесно време додека инфлацијата да го достигне нивото каде што припаѓа, а тоа е два отсто – изјави Нагел за телевизијата НТВ.Тој посочи дека на земјите од ЕУ им претстојат уште неколку тешки месеци.Нагел е убеден дека поради одлуката за ограничување на цената на гасот, во декември ќе биде видливо помал пораст на цените.– Во јануари и февруари повторно ќе имаме малку повисока инфлација. Во текот на следната година инфлацијата во Германија ќе биде околу седум проценти. А од 2024 година стапката на инфлација јасно ќе се намали – рече тој.sd.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО