Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

ДОЈДЕТЕ НА СВАДБА, АМА БЕЗ ДЕЦА: Младенците се почесто го имаат ова барање, а еве какви се реакциите на гостите

-Реклама-И додека овој тренд е присутен во странство со години, во Србија ретко се случува младенците да бараат од гостите да дојдат на прославата без деца.
Еден корисник на Твитер објави дека негов пријател имал такво искуство и предизвика лавина од коментари. “Пријател доби покана за свадба од близок роднина, но строго беше нагласено дека треба да дојдат без деца. На сите поканети гости така им кажуваат. Тој се лути, но тоа е нормално за мене”, пишува во објавата која предизвика голем раскол меѓу корисниците на Твитер.Реклама


Мислењата се многу поделени, па има и такви кои мислат дека е сосема во ред младенците да го организираат овој ден исклучиво според нивните стандарди, но има и такви на кои ова воопшто не им се допаѓа, па дури и мислат дека овој тренд е болен. „Логично ми е децата да не се мажат. Додуша, сè уште не сум слушнал дека некој го барал тоа, но ете ти“, беше еден од првите коментари кои го потврдуваат трендот „свадба без деца“. „Нема да ми дојдат кај децата, тоа е свадба, а не градинка и игротека“, коментира една жена која беше повеќе од прифатлива, но не сите го делат нејзиното мислење.
„Секој има право да си ги организира прославите како што сака, гостинот има право да не доаѓа ако не му се допаѓаат условите. Јас лично мислам дека овој тренд на свадби без деца е болен, а следеа и слични коментари, како на пр. : „Не е нормално „Имаш ли деца? Точно каков хаос може да направи неколкугодишно дете на свадба? Да истури сок на чаршав? Или не дај боже да не јадат зелка од сарма? А најлошите можат да ја извалкаат кошулата со торта“.
Неутрални позиции практично нема, а дискусијата продолжува…
kurir.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ДОЈДЕТЕ НА СВАДБА, АМА БЕЗ ДЕЦА: Младенците се почесто го имаат ова барање, а еве какви се реакциите на гостите

РекламаИ додека овој тренд е присутен во странство со години, во Србија ретко се случува младенците да бараат од гостите да дојдат на прославата без деца.
Еден корисник на Твитер објави дека негов пријател имал такво искуство и предизвика лавина од коментари. “Пријател доби покана за свадба од близок роднина, но строго беше нагласено дека треба да дојдат без деца. На сите поканети гости така им кажуваат. Тој се лути, но тоа е нормално за мене”, пишува во објавата која предизвика голем раскол меѓу корисниците на Твитер.
Мислењата се многу поделени, па има и такви кои мислат дека е сосема во ред младенците да го организираат овој ден исклучиво според нивните стандарди, но има и такви на кои ова воопшто не им се допаѓа, па дури и мислат дека овој тренд е болен. „Логично ми е децата да не се мажат. Додуша, сè уште не сум слушнал дека некој го барал тоа, но ете ти“, беше еден од првите коментари кои го потврдуваат трендот „свадба без деца“. „Нема да ми дојдат кај децата, тоа е свадба, а не градинка и игротека“, коментира една жена која беше повеќе од прифатлива, но не сите го делат нејзиното мислење.
„Секој има право да си ги организира прославите како што сака, гостинот има право да не доаѓа ако не му се допаѓаат условите. Јас лично мислам дека овој тренд на свадби без деца е болен, а следеа и слични коментари, како на пр. : „Не е нормално „Имаш ли деца? Точно каков хаос може да направи неколкугодишно дете на свадба? Да истури сок на чаршав? Или не дај боже да не јадат зелка од сарма? А најлошите можат да ја извалкаат кошулата со торта“.
Неутрални позиции практично нема, а дискусијата продолжува…
kurir.rs

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО