Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Од бојата на чергичето пред врата зависи каква ќе ви биде состојбата во домот!

-Реклама-Според фенг шуи филозофијата за уредување на просторот, ходникот и влезниот дел се исклучително важни за енергијата во домот. Влезниот простор е еден вид филтер кој пропушта енергија однадвор и исфрла одредена енергија од куќата.Постојат одредени правила за уредување на ходниците и влезните врати според фенг шуи, а енергично може да влија и подлогата пред вратата, како што истакнуваат експертите за фенг шуи.Обликот на подлогата се одредува врз основа на положбата на вратата, односно на која страна е свртена.Ако вратата е насочена кон север, тогаш обликот на чергичето треба да биде кружно. Ако се свртени кон југ, тогаш подобро е да се даде предност на правоаголно или квадратно чергиче. Се разбира, север се однесува и на северозапад и североисток, а југ кон југозапад и југоисток.Според фенг шуи, боите имаат одредено значење и енергетска симболика. Кога станува збор за бојата на чергичето, црната е добар избор доколку има добро осветлување во вашиот ходник. Ако просторот пред вратата е темен, тогаш подобро е да се даде предност на посветла боја.Црните и сивите чергичиња се неутрален и разновиден избор и симболизираат стабилност. Зелената боја носи добра енергија и општа благосостојба. Кафената боја ја зајакнува внатрешната сила и носи рамнотежа.Црвената е една од најдобрите опции. Ако одговара на вашиот стил, можете да дадете предност на оваа боја. Црвената боја е поврзана со креативна Ки енергија, мотивација, акција и добро расположение.Сината боја е симбол на знаење и нови идеи, па затоа е поволен избор за оние кои студираат или работат од дома.Едно од главните правила во фенг шуи е уредноста. Целиот дом треба да биде уреден, чист, без наталожени работи, за да има поволна енергија во него. Затоа е важно чергата на вратата да не е стара, валкана, излитена.Тоа е дел од надворешноста на вашиот дом и ја одразува состојбата на вашата куќа.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Од бојата на чергичето пред врата зависи каква ќе ви биде состојбата во домот!

-Реклама-Според фенг шуи филозофијата за уредување на просторот, ходникот и влезниот дел се исклучително важни за енергијата во домот. Влезниот простор е еден вид филтер кој пропушта енергија однадвор и исфрла одредена енергија од куќата.Постојат одредени правила за уредување на ходниците и влезните врати според фенг шуи, а енергично може да влија и подлогата пред вратата, како што истакнуваат експертите за фенг шуи.Обликот на подлогата се одредува врз основа на положбата на вратата, односно на која страна е свртена.Ако вратата е насочена кон север, тогаш обликот на чергичето треба да биде кружно. Ако се свртени кон југ, тогаш подобро е да се даде предност на правоаголно или квадратно чергиче. Се разбира, север се однесува и на северозапад и североисток, а југ кон југозапад и југоисток.Според фенг шуи, боите имаат одредено значење и енергетска симболика. Кога станува збор за бојата на чергичето, црната е добар избор доколку има добро осветлување во вашиот ходник. Ако просторот пред вратата е темен, тогаш подобро е да се даде предност на посветла боја.Црните и сивите чергичиња се неутрален и разновиден избор и симболизираат стабилност. Зелената боја носи добра енергија и општа благосостојба. Кафената боја ја зајакнува внатрешната сила и носи рамнотежа.Црвената е една од најдобрите опции. Ако одговара на вашиот стил, можете да дадете предност на оваа боја. Црвената боја е поврзана со креативна Ки енергија, мотивација, акција и добро расположение.Сината боја е симбол на знаење и нови идеи, па затоа е поволен избор за оние кои студираат или работат од дома.Едно од главните правила во фенг шуи е уредноста. Целиот дом треба да биде уреден, чист, без наталожени работи, за да има поволна енергија во него. Затоа е важно чергата на вратата да не е стара, валкана, излитена.Тоа е дел од надворешноста на вашиот дом и ја одразува состојбата на вашата куќа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО