Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

Овие подароци носат НЕСРЕЌА: Не ги подарувајте за Нова година!

-Реклама-Иако можеби имате добра намера, сепак постојат предмети за кои се веруваме дека не треба да ги подарувате.Некои од нив привлекуваат негативна енергија, друг неуспех.Овие подароци не треба да ги подарувате за Нова година:Остри предметиНожици, ножеви и други остри предмети како магнет привлекуваат негативна енергија. Може да си ги купите самите на себе, но како подарок за други сепак не.ОгледалоСе верува дека во огледалата е заробена магија и дека поради тоа не треба да се купуваат за подарок. Наводно, подарено огледало носи несреќа за оној кој ќе го добие.ЧасовникСпоред народните верувања ако се случи часовникот да застане, може да донесе несреќа. Најдобро е да избегнувате ваков подарок.ПаричникПаричник може да подарите, но важно е да не биде празен. Во тој случај, лицето на кое ќе му го подарите секогаш ќе има проблеми со парите.СадовиАко сакате да подарите тенџере, тава или чаши во секој сад ставете во една парична. Празните садови носат сиромаштија.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Овие подароци носат НЕСРЕЌА: Не ги подарувајте за Нова година!

-Реклама-Иако можеби имате добра намера, сепак постојат предмети за кои се веруваме дека не треба да ги подарувате.Некои од нив привлекуваат негативна енергија, друг неуспех.Овие подароци не треба да ги подарувате за Нова година:Остри предметиНожици, ножеви и други остри предмети како магнет привлекуваат негативна енергија. Може да си ги купите самите на себе, но како подарок за други сепак не.ОгледалоСе верува дека во огледалата е заробена магија и дека поради тоа не треба да се купуваат за подарок. Наводно, подарено огледало носи несреќа за оној кој ќе го добие.ЧасовникСпоред народните верувања ако се случи часовникот да застане, може да донесе несреќа. Најдобро е да избегнувате ваков подарок.ПаричникПаричник може да подарите, но важно е да не биде празен. Во тој случај, лицето на кое ќе му го подарите секогаш ќе има проблеми со парите.СадовиАко сакате да подарите тенџере, тава или чаши во секој сад ставете во една парична. Празните садови носат сиромаштија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО