Tuesday, July 23, 2024
33.8 C
Skopje

Скопје убедливо на високо место на светската листа на загадени градови

-Реклама-Скопје и денеска е меѓу првите десет најзагадени градови во Скопје, со измерени 170 килограмина кубен метар ПМ 2,5 честички, според тоа што е објавено на веб страницата „IQair.com“ којашто секојдневно ги објавува најзагадените градови.
Во топ-10 листата нема ниту еден друг град од Балканот, а пред Скопје се Дубаи, Лахоре во Пакистан, Делхи во Индија.
Според Министерството за животна средина и просторно планирање, евидентно е зголемувањето на ПМ 10 честички во воздухот и е надмината среднодневната гранична вредност, но и дека ситуацијата сè уште не е алармантна.
- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Скопје убедливо на високо место на светската листа на загадени градови

-Реклама-Скопје и денеска е меѓу првите десет најзагадени градови во Скопје, со измерени 170 килограмина кубен метар ПМ 2,5 честички, според тоа што е објавено на веб страницата „IQair.com“ којашто секојдневно ги објавува најзагадените градови.
Во топ-10 листата нема ниту еден друг град од Балканот, а пред Скопје се Дубаи, Лахоре во Пакистан, Делхи во Индија.
Според Министерството за животна средина и просторно планирање, евидентно е зголемувањето на ПМ 10 честички во воздухот и е надмината среднодневната гранична вредност, но и дека ситуацијата сè уште не е алармантна.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО