Tuesday, June 25, 2024
28.8 C
Skopje

Омекнувачот не е само за перење: Ќе се изненадите кога ќе слушнете како можете да го искористите

-Реклама-Можете да го користите во речиси сите области на куќата
Мирисот на омекнувачот е дефинитивно еден од подобрите мириси – свеж, но пријатен. Но, дали знаевте дека омекнувачот не мора да се користи само за перење? Всушност, можете да го користите во сите области на куќата. Еве неколку одлични трикови како секоја соба да ја одржувате свежа и секоја површина чиста, користејќи омекнувач, пишува Hellaproperty.
Го освежува просторот
Наполнете шише со спреј со омекнувач и вода во сооднос 1:3 и испрскајте ги завесите и теписите, а на овој начин можете да ја освежите и внатрешноста на автомобилот.
Ги отстранува тапетите
Полна капа омекнувач измешајте со 4 dl вода, натопете го сунѓерчето и оставете го да отстои 30 минути, а потоа со него премачкајте ја тапетата.
Исчистете ги изгорените тави
Изгорените тави може да бидат болка. Но, наместо агресивно да ги исчистите, обидете се да го натопите садот со лажица омекнувач растворен во топла вода. Оставете да делува преку ноќ и наутро полесно ќе се измие. Изгорената кора ќе се лизне веднаш.
Ги освежува четките
Измијте ги четките за фарбање и чистење алишта во 2 литри вода со капка или две омекнувач и тие ќе бидат многу помеки. Ги отстранува водените траги Додадете 1/2 чаша омекнувач за алишта во 1/2 чаша топла вода и испрскајте ја површината. Исчистете со сунѓер и оставете да се исуши. Дамките треба веднаш да се избришат и нема да остане хемиски мирис.
Спречува акумулација на прашина
Истурете две капки неразреден омекнувач на мека крпа и избришете ги телевизорот и компјутерот. Ова ќе го елиминира статичкиот електрицитет и ќе собере помалку прашина.
Отстранува траги од вода
Додадете 1/2 чаша омекнувач на алишта во 1/2 чаша топла вода и испрскајте ја површината. Исчистете со сунѓер и оставете да се исуши. Дамките треба веднаш да се избришат и нема да остане хемиски мирис.
Дава сјај на стаклената површина
Истурете сооднос 1:4 омекнувач и вода во шише со распрскувач. Испрскајте ги со мека крпа и избришете ги прозорците, тушот, огледалата, а потоа избришете ги со сува крпа.
Ги омекнува теписите
За да ги растерате влакната и да го освежите мирисот, измешајте топла вода и омекнувач, испрскајте го тепихот, оставете неколку минути и измијте со средство за чистење теписи на пареа. Важно е добро да го измиете ако имате мали деца или животни. Ако сепак ви треба брзо, но ефективно перење теписи, обидете се со ОВАА ТЕХНИКА.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Омекнувачот не е само за перење: Ќе се изненадите кога ќе слушнете како можете да го искористите

-Реклама-Можете да го користите во речиси сите области на куќата
Мирисот на омекнувачот е дефинитивно еден од подобрите мириси – свеж, но пријатен. Но, дали знаевте дека омекнувачот не мора да се користи само за перење? Всушност, можете да го користите во сите области на куќата. Еве неколку одлични трикови како секоја соба да ја одржувате свежа и секоја површина чиста, користејќи омекнувач, пишува Hellaproperty.
Го освежува просторот
Наполнете шише со спреј со омекнувач и вода во сооднос 1:3 и испрскајте ги завесите и теписите, а на овој начин можете да ја освежите и внатрешноста на автомобилот.
Ги отстранува тапетите
Полна капа омекнувач измешајте со 4 dl вода, натопете го сунѓерчето и оставете го да отстои 30 минути, а потоа со него премачкајте ја тапетата.
Исчистете ги изгорените тави
Изгорените тави може да бидат болка. Но, наместо агресивно да ги исчистите, обидете се да го натопите садот со лажица омекнувач растворен во топла вода. Оставете да делува преку ноќ и наутро полесно ќе се измие. Изгорената кора ќе се лизне веднаш.
Ги освежува четките
Измијте ги четките за фарбање и чистење алишта во 2 литри вода со капка или две омекнувач и тие ќе бидат многу помеки. Ги отстранува водените траги Додадете 1/2 чаша омекнувач за алишта во 1/2 чаша топла вода и испрскајте ја површината. Исчистете со сунѓер и оставете да се исуши. Дамките треба веднаш да се избришат и нема да остане хемиски мирис.
Спречува акумулација на прашина
Истурете две капки неразреден омекнувач на мека крпа и избришете ги телевизорот и компјутерот. Ова ќе го елиминира статичкиот електрицитет и ќе собере помалку прашина.
Отстранува траги од вода
Додадете 1/2 чаша омекнувач на алишта во 1/2 чаша топла вода и испрскајте ја површината. Исчистете со сунѓер и оставете да се исуши. Дамките треба веднаш да се избришат и нема да остане хемиски мирис.
Дава сјај на стаклената површина
Истурете сооднос 1:4 омекнувач и вода во шише со распрскувач. Испрскајте ги со мека крпа и избришете ги прозорците, тушот, огледалата, а потоа избришете ги со сува крпа.
Ги омекнува теписите
За да ги растерате влакната и да го освежите мирисот, измешајте топла вода и омекнувач, испрскајте го тепихот, оставете неколку минути и измијте со средство за чистење теписи на пареа. Важно е добро да го измиете ако имате мали деца или животни. Ако сепак ви треба брзо, но ефективно перење теписи, обидете се со ОВАА ТЕХНИКА.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО