Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Еве зошто вашата машина за миење садови не работи како што треба: Никогаш не мие сè убаво, но вие сте виновни

-Реклама-Сепак, не е „виновна“ машината за миење садови што се извалкани садовите, туку нашата навика
Се смета дека повеќето луѓе ги мијат валканите садови пред да ги стават во машина за перење, но експертите велат дека тоа е непотребна работа, а исто така се трошат пари и време.
Современите машини и детергенти се дизајнирани да ги чистат садовите кои се навистина валкани, а ако не ги исплакнете садовите пред да ги ставите во машината, ќе заштедите време, пари, енергија и вода. Поради ова, експертите тврдат дека миењето на садовите е навистина непотребен чекор.
Истражувачите спроведоа серија тестови со 17 различни машини за миење садови, според Best life. Ги наполниле со садови кои имале најтврдоглави дамки, без претходно да ги измијат со вода.
Се испостави дека повеќето од машините одлично си ја завршија работата и беше заклучено дека поради претходното плакнење, машините не ги чистат правилно садовите.
Експертот за чистење и организирање во Fantastic Cleaners, Дин Дејвис, вели дека „повеќето машини имаат вграден сензор за откривање нечистотија на садовите и соодветно прилагодување на перењето“.
Ако сензорот открие дека нема многу дамки и нечистотија на садовите затоа што сте ги измиле претходно, можеби и машината нема да го врши својот дел.
Покрај тоа, течноста за миење садови содржи и состојки кои ги разбиваат честичките од нечистотија кои се лепат на садот. Меѓутоа, миењето на садовите прво го прави детергентот помалку ефикасен. Не заборавајте дека непотребно трошите вода ако ги исплакнете садовите пред да ги ставите во машината.
najzena.rs

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Еве зошто вашата машина за миење садови не работи како што треба: Никогаш не мие сè убаво, но вие сте виновни

-Реклама-Сепак, не е „виновна“ машината за миење садови што се извалкани садовите, туку нашата навика
Се смета дека повеќето луѓе ги мијат валканите садови пред да ги стават во машина за перење, но експертите велат дека тоа е непотребна работа, а исто така се трошат пари и време.
Современите машини и детергенти се дизајнирани да ги чистат садовите кои се навистина валкани, а ако не ги исплакнете садовите пред да ги ставите во машината, ќе заштедите време, пари, енергија и вода. Поради ова, експертите тврдат дека миењето на садовите е навистина непотребен чекор.
Истражувачите спроведоа серија тестови со 17 различни машини за миење садови, според Best life. Ги наполниле со садови кои имале најтврдоглави дамки, без претходно да ги измијат со вода.
Се испостави дека повеќето од машините одлично си ја завршија работата и беше заклучено дека поради претходното плакнење, машините не ги чистат правилно садовите.
Експертот за чистење и организирање во Fantastic Cleaners, Дин Дејвис, вели дека „повеќето машини имаат вграден сензор за откривање нечистотија на садовите и соодветно прилагодување на перењето“.
Ако сензорот открие дека нема многу дамки и нечистотија на садовите затоа што сте ги измиле претходно, можеби и машината нема да го врши својот дел.
Покрај тоа, течноста за миење садови содржи и состојки кои ги разбиваат честичките од нечистотија кои се лепат на садот. Меѓутоа, миењето на садовите прво го прави детергентот помалку ефикасен. Не заборавајте дека непотребно трошите вода ако ги исплакнете садовите пред да ги ставите во машината.
najzena.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО