Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

СОЛЕНАТА ВОДА решава ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ и го враќа здравјето во рамнотежа

-Реклама-Поволното дејство на солената вода, водата заситена со калиум, е познато со векови, од Хомер и Одисеј кои користеле солена вода за да ја вратат силата на телото, старите Египќани кои се капеле исклучиво во солена вода, до Исус Христос кој користел солена вода. за лекување на разни заболувања
Солената вода има бактерицидно дејство и е многу лековита за разни кожни проблеми, особено во смисла на дезинфекција и промовирање на зараснување на раните. Луѓето со псоријаза ослободуваат од црвенило, промени на кератин, чешање, пукање и лупење на кожата токму во солена вода.
Ви пренесуваме неколку помали здравствени проблеми кои можете успешно да ги надминете користејќи натриум хлорид дома за прва помош.
Болка во грлото
Направете смеса од 1 лажичка сол и 250 милилитри вода. Промешајте го овој пијалок додека солта целосно не се раствори во водата. Гаргарате со растворот во усната шуплина неколку пати на ден, се додека чувствувате болка и гребење во грлото.
Изгореници во усната шуплина
Доколку сте јаделе нешто топло или зачинето и сте го испржиле јазикот, направете раствор од половина лажичка сол и 200 милилитри млака вода и гаргарајте секој час.
Проблеми со крварење на непцата
За да се реши овој проблем, доволно е да се направи решение за плакнење на устата и непцата. растворот се подготвува така што една кафена лажичка сол се раствора во 100 милилитри топла вода. Се препорачува да ја плакнете устата што е можно почесто во текот на денот.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

СОЛЕНАТА ВОДА решава ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ и го враќа здравјето во рамнотежа

-Реклама-Поволното дејство на солената вода, водата заситена со калиум, е познато со векови, од Хомер и Одисеј кои користеле солена вода за да ја вратат силата на телото, старите Египќани кои се капеле исклучиво во солена вода, до Исус Христос кој користел солена вода. за лекување на разни заболувања
Солената вода има бактерицидно дејство и е многу лековита за разни кожни проблеми, особено во смисла на дезинфекција и промовирање на зараснување на раните. Луѓето со псоријаза ослободуваат од црвенило, промени на кератин, чешање, пукање и лупење на кожата токму во солена вода.
Ви пренесуваме неколку помали здравствени проблеми кои можете успешно да ги надминете користејќи натриум хлорид дома за прва помош.
Болка во грлото
Направете смеса од 1 лажичка сол и 250 милилитри вода. Промешајте го овој пијалок додека солта целосно не се раствори во водата. Гаргарате со растворот во усната шуплина неколку пати на ден, се додека чувствувате болка и гребење во грлото.
Изгореници во усната шуплина
Доколку сте јаделе нешто топло или зачинето и сте го испржиле јазикот, направете раствор од половина лажичка сол и 200 милилитри млака вода и гаргарајте секој час.
Проблеми со крварење на непцата
За да се реши овој проблем, доволно е да се направи решение за плакнење на устата и непцата. растворот се подготвува така што една кафена лажичка сол се раствора во 100 милилитри топла вода. Се препорачува да ја плакнете устата што е можно почесто во текот на денот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО