Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Телото на Лаќа било идентификувано по неговата тетоважа чија симболика ќе ве наежи!

-Реклама-


Ненадејната смрт на Милан Лаќа Радуловиќ го потресе регионот. Секој ден излегуваат на виделина нови шокантни детали од неговото последно патување без враќање во Израел, а еден страшен детал полн со симболика особено го потресува неговото ожалостено семејство.

Откако српските медиуми први ја објавија целосната хронологија на овој немил настан , се дозна дека телото на Милан е идентификувано врз основа на тетоважа .

Како што дознаваме од добро упатен извор, дека телото кое било пронајдено на улица во Тел Авив е дефинитивно на Лаќа, е потврдено со само една тетоважа. Станува збор за верска тетоважа, која покојниот текстописец ја имаше на десниот зглоб извесно време.

Оваа тетоважа му била омилена , особено затоа што за него како христијанин имала посебно симболично значење.

Меѓутоа, она што особено предизвика морници кај неговиот татко и роднините е тоа што за време на неговото последно патување престојувал на Голгота – библиското место каде, според христијанското верување, бил распнат Господ Исус Христос, што на целата приказна и дава уште еден детал со тажна симболика.

Затоа Лаќа не само што го завршил својот земен живот во непосредна близина на местото каде што бил распнат Исус, туку и неговиот идентитет бил утврден врз основа на тетоважата со крст.

Патем, тетоважите со крст често ги избираат луѓе блиски до религијата. Тетоважата во форма на православен крст значи дека личноста што ја има е духовно развиена или размислува за смислата на животот.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Телото на Лаќа било идентификувано по неговата тетоважа чија симболика ќе ве наежи!

-Реклама-


Ненадејната смрт на Милан Лаќа Радуловиќ го потресе регионот. Секој ден излегуваат на виделина нови шокантни детали од неговото последно патување без враќање во Израел, а еден страшен детал полн со симболика особено го потресува неговото ожалостено семејство.

Откако српските медиуми први ја објавија целосната хронологија на овој немил настан , се дозна дека телото на Милан е идентификувано врз основа на тетоважа .

Како што дознаваме од добро упатен извор, дека телото кое било пронајдено на улица во Тел Авив е дефинитивно на Лаќа, е потврдено со само една тетоважа. Станува збор за верска тетоважа, која покојниот текстописец ја имаше на десниот зглоб извесно време.

Оваа тетоважа му била омилена , особено затоа што за него како христијанин имала посебно симболично значење.

Меѓутоа, она што особено предизвика морници кај неговиот татко и роднините е тоа што за време на неговото последно патување престојувал на Голгота – библиското место каде, според христијанското верување, бил распнат Господ Исус Христос, што на целата приказна и дава уште еден детал со тажна симболика.

Затоа Лаќа не само што го завршил својот земен живот во непосредна близина на местото каде што бил распнат Исус, туку и неговиот идентитет бил утврден врз основа на тетоважата со крст.

Патем, тетоважите со крст често ги избираат луѓе блиски до религијата. Тетоважата во форма на православен крст значи дека личноста што ја има е духовно развиена или размислува за смислата на животот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО