Sunday, September 24, 2023
18.8 C
Skopje
HomeМАГАЗИНЧоколадото не смеете да го чувате во фрижидер, еве зошто!

Чоколадото не смеете да го чувате во фрижидер, еве зошто!

-Реклама-


Чоколадата никогаш не би требало да се чува во фрижидер, дури ни во лето кога температурите се високи.

Многу ниските температури може да влијаат на вкусот и густината на чоколадата, исто како и многу високите температури.

Последица од чувањето на чоколадото во фрижидер е лош вкус и намалено испуштање на слаткост и богатство на вкусот кој чоколадата го содржи.

Наместо во ладилник, чоколадата би требало да се чува на студено и темно место, идеално помеѓу 10 и 20 степени Целзиусови.

Идеална температура за чоколада е 15 степени. Во ладилник треба да ја ставите само ако температурата во домот е повисока од 28 степени Целзиусови.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Чоколадото не смеете да го чувате во фрижидер, еве зошто!

Реклама


Чоколадата никогаш не би требало да се чува во фрижидер, дури ни во лето кога температурите се високи.

Многу ниските температури може да влијаат на вкусот и густината на чоколадата, исто како и многу високите температури.

Последица од чувањето на чоколадото во фрижидер е лош вкус и намалено испуштање на слаткост и богатство на вкусот кој чоколадата го содржи.

Наместо во ладилник, чоколадата би требало да се чува на студено и темно место, идеално помеѓу 10 и 20 степени Целзиусови.

Идеална температура за чоколада е 15 степени. Во ладилник треба да ја ставите само ако температурата во домот е повисока од 28 степени Целзиусови.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО