Tuesday, July 23, 2024
33.8 C
Skopje

Нови цени на гopивата!

-Реклама-Регулаторната комисија за енергетика денеска ќе одлучува за новите цени на горивата.

Минатата недела за половина денар се зголемија цените на дизелот и екстра лесното масло за домаќинство.

Цените на бензините останаа непроменети.

Ова се актуелните цени на горивата:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 76,00 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 78,50 (денари/литар)
– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 81,00 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 79,00 (денари/литар)
– Мазут- М-1 НС – 39,233 (денари/килограм)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Нови цени на гopивата!

-Реклама-Регулаторната комисија за енергетика денеска ќе одлучува за новите цени на горивата.

Минатата недела за половина денар се зголемија цените на дизелот и екстра лесното масло за домаќинство.

Цените на бензините останаа непроменети.

Ова се актуелните цени на горивата:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 76,00 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 78,50 (денари/литар)
– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 81,00 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 79,00 (денари/литар)
– Мазут- М-1 НС – 39,233 (денари/килограм)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО