Sunday, September 24, 2023
18.8 C
Skopje
HomeСПОРТБОЛКА И НЕВЕРУВАЊЕ: Кумот на Михајловиќ со емотивна изјава за последните моменти...

БОЛКА И НЕВЕРУВАЊЕ: Кумот на Михајловиќ со емотивна изјава за последните моменти поминати со фудбалската легенда…

-Реклама-Кумот на Синиша Михајловиќ си ја отвори душата по смртта и проговори за последните моменти на еден од најдобрите југословенски фудбалери.

Мирослав Тањга во интервју за „Новости“ вели дека и тој, како и многу други, верувал дека Миха може да ја добие оваа, како што ги добил сите претходни битки .

„Никој од нас ниту еден момент не помисли, а камоли да се посомнева, дека Синиша овојпат нема да се избори со болеста. Верувавме дека, како и досега, ќе победи и ќе продолжи. Особено што, на пример, тоа е ден пред промоцијата на книга на Земанов, со синот шеташе по улиците и паркот седум-осум километри. Сите мислевме дека станува подобар, како првиот пат. Сепак, се чувствуваше полошо. Отиде во болница… А потоа се случи шок Страшен шок. Неописливо. Не можам да се помирам со фактот дека нема да можам повторно да го видам, ниту целото негово семејство… “, изјави Тањга за „Новости“.

Синиша беше познат како човек кој не бегаше да го каже она што го мисли пред секого. Знаеше дека има добра расправија само за да ги извади вистината и правдата на виделина.

Некои играчи со кои Миха имаше „ конфликти“ беа најзагрижени и повикани. И тоа не од учтивост, туку затоа што ги интересираше човек кој многу го ценат. Често бев во контакт со Златан Ибрахимовиќ, Адем Љајиќ. Редовно се јавуваа играчите со кои работеше, Коларов, Ивановиќ … да не набројувам и пропуштиме никого. Затоа што сите наши играчи и спортисти кои го познаваа покажаа човечки интерес. Исто така, Италијанците, играчи од различни земји кои настапуваа. Тоа беше грижа, љубов и доказ за тоа колку беше голем Миха и колку го сакаа “, вели повеќеслојниот кум на Миха и додава дека Италија навистина знаела да цени карпа од човек како Синиша.

„Од луѓето од јавниот живот и светот на спортот, можеше да се види колку Миха беше ценет во Италија, а Србија не е ни 20 отсто од тоа. Италијанците го почитуваат односот кон семејството, кон работата во која Миха беше вреден и одговорен, голем професионалец и голем авторитет. Да се ​​потсетиме само како разговараше со Берлускони . Тој реагираше вистински, искрено и правилно и по цена да ја изгуби работата. Застана зад неговите зборови. Сите знаеја да го ценат тоа. Тоа беше големината и карактерот што го издигна до височините и за што се држеше “, рече Тањга.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

БОЛКА И НЕВЕРУВАЊЕ: Кумот на Михајловиќ со емотивна изјава за последните моменти поминати со фудбалската легенда…

РекламаКумот на Синиша Михајловиќ си ја отвори душата по смртта и проговори за последните моменти на еден од најдобрите југословенски фудбалери.

Мирослав Тањга во интервју за „Новости“ вели дека и тој, како и многу други, верувал дека Миха може да ја добие оваа, како што ги добил сите претходни битки .

„Никој од нас ниту еден момент не помисли, а камоли да се посомнева, дека Синиша овојпат нема да се избори со болеста. Верувавме дека, како и досега, ќе победи и ќе продолжи. Особено што, на пример, тоа е ден пред промоцијата на книга на Земанов, со синот шеташе по улиците и паркот седум-осум километри. Сите мислевме дека станува подобар, како првиот пат. Сепак, се чувствуваше полошо. Отиде во болница… А потоа се случи шок Страшен шок. Неописливо. Не можам да се помирам со фактот дека нема да можам повторно да го видам, ниту целото негово семејство… “, изјави Тањга за „Новости“.

Синиша беше познат како човек кој не бегаше да го каже она што го мисли пред секого. Знаеше дека има добра расправија само за да ги извади вистината и правдата на виделина.

Некои играчи со кои Миха имаше „ конфликти“ беа најзагрижени и повикани. И тоа не од учтивост, туку затоа што ги интересираше човек кој многу го ценат. Често бев во контакт со Златан Ибрахимовиќ, Адем Љајиќ. Редовно се јавуваа играчите со кои работеше, Коларов, Ивановиќ … да не набројувам и пропуштиме никого. Затоа што сите наши играчи и спортисти кои го познаваа покажаа човечки интерес. Исто така, Италијанците, играчи од различни земји кои настапуваа. Тоа беше грижа, љубов и доказ за тоа колку беше голем Миха и колку го сакаа “, вели повеќеслојниот кум на Миха и додава дека Италија навистина знаела да цени карпа од човек како Синиша.

„Од луѓето од јавниот живот и светот на спортот, можеше да се види колку Миха беше ценет во Италија, а Србија не е ни 20 отсто од тоа. Италијанците го почитуваат односот кон семејството, кон работата во која Миха беше вреден и одговорен, голем професионалец и голем авторитет. Да се ​​потсетиме само како разговараше со Берлускони . Тој реагираше вистински, искрено и правилно и по цена да ја изгуби работата. Застана зад неговите зборови. Сите знаеја да го ценат тоа. Тоа беше големината и карактерот што го издигна до височините и за што се држеше “, рече Тањга.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО