Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Следува продолжен викенд, првиот во 2023та година! Годината што следи со РЕКОРДЕН број на неработни денови

-Реклама-Јануари (2 продолжени викенди)
Во јануари имаме продолжен викенд за Нова Година. 1 јануари е недела но неработен ќе биде понеделникот, односно 2 јануари.
За Божиќ баш немаме среќа бидејќи празникот се паѓа во сабота. Но, Бадник е во петок па ќе имаме еден подолг викенд.
Во јануари има уште еден празник, а тоа е Богојавление (Водици) кој се празнува на 19 јануари во четврток.

Април (подолг Велигденски одмор и продолжен викенд за Бајрам)
Во април оваа година ни е Велигден. Празникот се паѓа на 16 април. Како и секоја година, неработни ќе бидат 4 дена околу овој празник, во кои е вклучен и еден викенд. Нема да се работи 14 април кога е Велики Петок а по викендот неработен ќе биде и вториот ден на Велигден, односно 17 април, понеделник.
Во овој месец неработен за сите граѓани е и 21 април кога се празнува Рамазан Бајрам. Денот се паѓа во петок што значи дека ќе имаме продолжен викенд.

Мај (продолжен викенд за Денот на трудот)
Во мај уште на почетокот на месецот имаме продолжен викенд. 1 мај се паѓа во понеделник, што значи дека заедно со викендот тоа ќе биде добра можност да се испланира некое патување.
Во мај има уште еден неработен ден, на 24 мај, Денот на сесловенските просветители Св. Крил и Методиј. Овој ден се паѓа во среда.

Јуни (продолжен викенд за Духовден)
Во јуни граѓаните од православна вероисповед имаат еден неработен ден а тоа е 2 јуни, кога се одбележува Духовден. Неработниот ден е во петок, што значи дека ќе има можност за уште еден продолжен викенд.

Август (продолжен викенд за Успение на Пресвета Богородица)
Во август имаме 2 неработни денови. Првиот е за Денот на Републиката, на 2 август. Денот се паѓа во среда.
Вториот неработен ден ќе ни донесе и продолжен викенд бидејќи Голема Богородица се паѓа на 28 август, во понеделник што значи дека тоа ќе биде уште еден продолжен викенд.

Септември (продолжен викенд за Денот на независноста)
Во септември имаме уште една добра можност за некој краток одмор на крајот од летото бидејќи 8ми септември, Денот на независноста се паѓа во петок.

Октомври (продолжен викенд за Денот на ВМРО)
Во октомври има два неработни дена. Првиот е на 11 октовмри Денот на народното востание и овој ден се паѓа во среда.
Вториот неработен ден е нова можност за продолжен викенд, бидејќи Денот на ВМРО се паѓа на 23 октомври, понеделник.

Декември (продолжен викенд за Св Климент Охридски)
Во декември неработен е 8 декември, петок поради прославата на Св. Климент Охридски што е нова можност за продолжен викенд)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Следува продолжен викенд, првиот во 2023та година! Годината што следи со РЕКОРДЕН број на неработни денови

-Реклама-Јануари (2 продолжени викенди)
Во јануари имаме продолжен викенд за Нова Година. 1 јануари е недела но неработен ќе биде понеделникот, односно 2 јануари.
За Божиќ баш немаме среќа бидејќи празникот се паѓа во сабота. Но, Бадник е во петок па ќе имаме еден подолг викенд.
Во јануари има уште еден празник, а тоа е Богојавление (Водици) кој се празнува на 19 јануари во четврток.

Април (подолг Велигденски одмор и продолжен викенд за Бајрам)
Во април оваа година ни е Велигден. Празникот се паѓа на 16 април. Како и секоја година, неработни ќе бидат 4 дена околу овој празник, во кои е вклучен и еден викенд. Нема да се работи 14 април кога е Велики Петок а по викендот неработен ќе биде и вториот ден на Велигден, односно 17 април, понеделник.
Во овој месец неработен за сите граѓани е и 21 април кога се празнува Рамазан Бајрам. Денот се паѓа во петок што значи дека ќе имаме продолжен викенд.

Мај (продолжен викенд за Денот на трудот)
Во мај уште на почетокот на месецот имаме продолжен викенд. 1 мај се паѓа во понеделник, што значи дека заедно со викендот тоа ќе биде добра можност да се испланира некое патување.
Во мај има уште еден неработен ден, на 24 мај, Денот на сесловенските просветители Св. Крил и Методиј. Овој ден се паѓа во среда.

Јуни (продолжен викенд за Духовден)
Во јуни граѓаните од православна вероисповед имаат еден неработен ден а тоа е 2 јуни, кога се одбележува Духовден. Неработниот ден е во петок, што значи дека ќе има можност за уште еден продолжен викенд.

Август (продолжен викенд за Успение на Пресвета Богородица)
Во август имаме 2 неработни денови. Првиот е за Денот на Републиката, на 2 август. Денот се паѓа во среда.
Вториот неработен ден ќе ни донесе и продолжен викенд бидејќи Голема Богородица се паѓа на 28 август, во понеделник што значи дека тоа ќе биде уште еден продолжен викенд.

Септември (продолжен викенд за Денот на независноста)
Во септември имаме уште една добра можност за некој краток одмор на крајот од летото бидејќи 8ми септември, Денот на независноста се паѓа во петок.

Октомври (продолжен викенд за Денот на ВМРО)
Во октомври има два неработни дена. Првиот е на 11 октовмри Денот на народното востание и овој ден се паѓа во среда.
Вториот неработен ден е нова можност за продолжен викенд, бидејќи Денот на ВМРО се паѓа на 23 октомври, понеделник.

Декември (продолжен викенд за Св Климент Охридски)
Во декември неработен е 8 декември, петок поради прославата на Св. Климент Охридски што е нова можност за продолжен викенд)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО