Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeЗДРАВЈЕЗатнати ви се синусите? Со помош на овој рецепт веднаш ќе го...

Затнати ви се синусите? Со помош на овој рецепт веднаш ќе го решите проблемот!

-Реклама-Синуситис е инфекција или воспаление на синусите, џебови исполнети со воздух во коските на лицето.

СИМПТОМИ: Чувство на оток на лицето, притисок зад очите, затнат нос, отежнато дишење, цедење слуз во грлото, непријатен мирис во носот, температура (евентуално) и забоболка (евентуално)

МНОГУ ЕФИКАСЕН РЕЦЕПТ: 1 чаша вода, 1 лажица морска сол, 1 лажица камилица, 1 лажица мед, 2 капки јод и малку сода бикарбона.

Постапка: На оган ставате да зоврие една чаша вода со една лажица морска сол. Тргнете го садот од оган и ставате една лажица камилица.

Кога чајот ќе излади, ставете една лажица мед, на врв од лажичката сода бикарбона и две капки јод. Од оваа течност се прска во нос 2-3 пати дневно.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Затнати ви се синусите? Со помош на овој рецепт веднаш ќе го решите проблемот!

РекламаСинуситис е инфекција или воспаление на синусите, џебови исполнети со воздух во коските на лицето.

СИМПТОМИ: Чувство на оток на лицето, притисок зад очите, затнат нос, отежнато дишење, цедење слуз во грлото, непријатен мирис во носот, температура (евентуално) и забоболка (евентуално)

МНОГУ ЕФИКАСЕН РЕЦЕПТ: 1 чаша вода, 1 лажица морска сол, 1 лажица камилица, 1 лажица мед, 2 капки јод и малку сода бикарбона.

Постапка: На оган ставате да зоврие една чаша вода со една лажица морска сол. Тргнете го садот од оган и ставате една лажица камилица.

Кога чајот ќе излади, ставете една лажица мед, на врв од лажичката сода бикарбона и две капки јод. Од оваа течност се прска во нос 2-3 пати дневно.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО