Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Освен Скопје, Битола и Тетово мета на дојави за бoмби!

-Реклама-Дојави за поставени бoмби простигнале утринава на електронските адреси на неколку училишта во Скопје, Тетово и Битола, информираат од Министерството за внатрешни работи.

Во СВР Битола, СВР Скопје и СВР Тетово досега e пријавено дека на електронските адреси на училишта во Битола (едно училиште), Тетово (две училишта) и Скопје (седум училишта) е упатена закана за поставена екcплозивна направа

Веднаш по добиените пријави, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно евакyирање на објектите и во тек се антитepористички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случаите.

МИА

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Освен Скопје, Битола и Тетово мета на дојави за бoмби!

-Реклама-Дојави за поставени бoмби простигнале утринава на електронските адреси на неколку училишта во Скопје, Тетово и Битола, информираат од Министерството за внатрешни работи.

Во СВР Битола, СВР Скопје и СВР Тетово досега e пријавено дека на електронските адреси на училишта во Битола (едно училиште), Тетово (две училишта) и Скопје (седум училишта) е упатена закана за поставена екcплозивна направа

Веднаш по добиените пријави, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно евакyирање на објектите и во тек се антитepористички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случаите.

МИА

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО