Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИНАЈНОВА ВЕСТ: ЈСП со важно соопштение до граѓаните - oд денеска бесплатен...

НАЈНОВА ВЕСТ: ЈСП со важно соопштение до граѓаните – oд денеска бесплатен јавен превоз во Скопје

-Реклама-


Јавното сообраќајно претпријатие ги информира граѓаните дека согласно соопштението од Министерството за животна средина и просторно планирање за надминување на прагот на алармирање на суспендирани честички со големина до 10 микрометри, се активира мерката бесплатен јавен превоз.

Како што информираат оттаму, мерката започнува да се применува од денеска година па сè до завршување на алармантната состојба, што ќе биде објавено од надлежното Министерство согласно резултатите од државниот мониторинг систем за квалитет на амбиентен воздух.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

НАЈНОВА ВЕСТ: ЈСП со важно соопштение до граѓаните – oд денеска бесплатен јавен превоз во Скопје

Реклама


Јавното сообраќајно претпријатие ги информира граѓаните дека согласно соопштението од Министерството за животна средина и просторно планирање за надминување на прагот на алармирање на суспендирани честички со големина до 10 микрометри, се активира мерката бесплатен јавен превоз.

Како што информираат оттаму, мерката започнува да се применува од денеска година па сè до завршување на алармантната состојба, што ќе биде објавено од надлежното Министерство согласно резултатите од државниот мониторинг систем за квалитет на амбиентен воздух.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО