Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

НОСАТ НЕСРЕЌА: Исфрлете ги овие 3 работи од вашиот дом!

-Реклама-


Според Фенг шуи филозофијата, одредени работи во домот ни носат негативна енергија и ја блокираат позитивната.

Токму затоа неопходно е да се ослободите од таквите предмети.

Топ 3-те најлоши нешта кои може да ги чувате дома се:

1. Суви цвеќиња
Бидејќи билките симболизираат раст и напредок, исушеното цвеќе претставува стагнирање и не дозволува напредок во било која насока. Колку и да ви е драг букетот, кога ќе овене, треба да го замените со нов.

2. Било што што е пукнато или скршено
Според Фенг шуи традицијата многу е подобро да оставите празна полица, отколку да чувате скршени, пукнати и нефункционални садови и предмети.

3. Несакани подароци
И покрај позитивните намери, многумина сигурно барем еднаш добиле подарок кој не го сакале. Може да го цените гестот, но непосакуваниот предмет ви влијае негативно на мирот и среќата. Дозволете си да го донирате или подарите на некој кој знаете дека ќе му се допадне.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

НОСАТ НЕСРЕЌА: Исфрлете ги овие 3 работи од вашиот дом!

-Реклама-


Според Фенг шуи филозофијата, одредени работи во домот ни носат негативна енергија и ја блокираат позитивната.

Токму затоа неопходно е да се ослободите од таквите предмети.

Топ 3-те најлоши нешта кои може да ги чувате дома се:

1. Суви цвеќиња
Бидејќи билките симболизираат раст и напредок, исушеното цвеќе претставува стагнирање и не дозволува напредок во било која насока. Колку и да ви е драг букетот, кога ќе овене, треба да го замените со нов.

2. Било што што е пукнато или скршено
Според Фенг шуи традицијата многу е подобро да оставите празна полица, отколку да чувате скршени, пукнати и нефункционални садови и предмети.

3. Несакани подароци
И покрај позитивните намери, многумина сигурно барем еднаш добиле подарок кој не го сакале. Може да го цените гестот, но непосакуваниот предмет ви влијае негативно на мирот и среќата. Дозволете си да го донирате или подарите на некој кој знаете дека ќе му се допадне.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО