Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Огледалата привлекуваат пари, но само ако се правилно поставени во домот!

-Реклама-


За да го направите вашиот живот прекрасен, многу е важно да поставите правилно огледалата во вашиот дом.

Сите знаеме дека огледалата се некако со магични својства. Тие се присутни во многу бајки и според многу легенди тие се дел од разни ритуали на вештерки. Фенг Шуи исто така верува дека огледалата можат да имаат позитивен или негативен ефект врз енергијата во домот.

Според ова античко учење, формата на огледалото мора да биде избрана многу внимателно. Важно е дали е кружна или квадратна. Како и да е, за вашиот живот да биде прекрасен, многу е важно правилно да ги поставите во вашиот дом. Вреди да се напомене дека дури и мала промена во локацијата на огледалото во вашиот дом може да привлече огромни парични негативни текови во … вашиот џеб. Така е. Излегува дека навистина можете да заработите повеќе пари ако со огледалата ја поправите енергијата во вашиот дом. Не верувате? Само обидете се!

Позитивен ефект

Реклама

Огледало мора да има во ходникот. Ова е задолжително. Ако немате коридор, тогаш во ходникот. Сепак, многу е важно огледалото да не гледа директно на влезната врата. Во овој случај, позитивно преоптоварување на позитивниот проток на енергија може да се создаде однадвор. Ако нешто добро и светло сака да влезе во вашиот дом, тоа ќе се рефлектира во огледалото и нема да може да влезе.

Поставеното огледало пред вашиот плакар ќе ви го удвои богатството.

-Реклама-

Добро е да се стават огледалата во северна насока, бидејќи многу научници веруваат дека богот на богатството се наоѓа на север и оваа насока е позитивна.

-Реклама-

Ако имате сеф во вашиот дом, можете да поставите огледало во близина негова близина. Ова ќе привлече профит и поголем проток на пари кон него.

Важно е огледалата во вашата бања да бидат многу добро одржувани, да немаат пукнатини или дамки. Добро е тие да се ставени на северниот или источниот ѕид. Ова ќе помогне да се елиминира негативната енергија. Огледалата во бањата, исто така треба да бидат осветлени многу добро!

Ако имате огледало во дневната соба, треба да се тави на растојание од 120 до 150 сантиметри од нивото на подот

Само не овде!

Југозападниот правец е за оган. Ставањето огледало на тоа место ја зголемува можноста за конфликти и кавги во вашиот живот.

Не се препорачува да се ставаат огледала едно против друго. Ова ќе ја зголеми вашата вознемиреност.

Забелешка

Мијте ги огледалата што е можно почесто (барем еднаш неделно). Се смета дека негативната енергија се акумулира на нивната површина.

Секој дом мора да има барем едно огледало во кое секој член на семејството може да се види себеси на целата висина. Добра идеја е да имате слободен простор над вашата глава, бидејќи тоа симболизира духовен и финансиски раст.

Извор: Женски Магазин

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Огледалата привлекуваат пари, но само ако се правилно поставени во домот!

-Реклама-


За да го направите вашиот живот прекрасен, многу е важно да поставите правилно огледалата во вашиот дом.

Сите знаеме дека огледалата се некако со магични својства. Тие се присутни во многу бајки и според многу легенди тие се дел од разни ритуали на вештерки. Фенг Шуи исто така верува дека огледалата можат да имаат позитивен или негативен ефект врз енергијата во домот.

Според ова античко учење, формата на огледалото мора да биде избрана многу внимателно. Важно е дали е кружна или квадратна. Како и да е, за вашиот живот да биде прекрасен, многу е важно правилно да ги поставите во вашиот дом. Вреди да се напомене дека дури и мала промена во локацијата на огледалото во вашиот дом може да привлече огромни парични негативни текови во … вашиот џеб. Така е. Излегува дека навистина можете да заработите повеќе пари ако со огледалата ја поправите енергијата во вашиот дом. Не верувате? Само обидете се!

Позитивен ефект

Реклама

Огледало мора да има во ходникот. Ова е задолжително. Ако немате коридор, тогаш во ходникот. Сепак, многу е важно огледалото да не гледа директно на влезната врата. Во овој случај, позитивно преоптоварување на позитивниот проток на енергија може да се создаде однадвор. Ако нешто добро и светло сака да влезе во вашиот дом, тоа ќе се рефлектира во огледалото и нема да може да влезе.

Поставеното огледало пред вашиот плакар ќе ви го удвои богатството.

Добро е да се стават огледалата во северна насока, бидејќи многу научници веруваат дека богот на богатството се наоѓа на север и оваа насока е позитивна.

Ако имате сеф во вашиот дом, можете да поставите огледало во близина негова близина. Ова ќе привлече профит и поголем проток на пари кон него.

Важно е огледалата во вашата бања да бидат многу добро одржувани, да немаат пукнатини или дамки. Добро е тие да се ставени на северниот или источниот ѕид. Ова ќе помогне да се елиминира негативната енергија. Огледалата во бањата, исто така треба да бидат осветлени многу добро!

Ако имате огледало во дневната соба, треба да се тави на растојание од 120 до 150 сантиметри од нивото на подот

Само не овде!

Југозападниот правец е за оган. Ставањето огледало на тоа место ја зголемува можноста за конфликти и кавги во вашиот живот.

Не се препорачува да се ставаат огледала едно против друго. Ова ќе ја зголеми вашата вознемиреност.

Забелешка

Мијте ги огледалата што е можно почесто (барем еднаш неделно). Се смета дека негативната енергија се акумулира на нивната површина.

Секој дом мора да има барем едно огледало во кое секој член на семејството може да се види себеси на целата висина. Добра идеја е да имате слободен простор над вашата глава, бидејќи тоа симболизира духовен и финансиски раст.

Извор: Женски Магазин

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО