Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИУбава вест за граѓаните! Проверете ги своите сметки, согласно вторник 27ми декември...

Убава вест за граѓаните! Проверете ги своите сметки, согласно вторник 27ми декември започна исплатата на декемвриската пензија

-Реклама-Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска започна етапната исплата на пензиите за месец декември, кои продолжуваат да се исплатуваат предвремено.

– Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината на пензијата. За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 27.12.2022 година (вторник), за пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 28.12.2022 година (среда), за пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 29.12.2022 година (четврток) и за пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 30.12.2022 година (петок), се наведува во соопштението од МТСП.

Пензионерите кои користат платежна картичка, поврзана со сметката на која се префрлува пензијата, со парите можат да располагаат од денеска. Тие можат да ја подигнат пензијата на банкомат и да ги користат средствата за плаќање во трговската мрежа или за електронски плаќања.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Убава вест за граѓаните! Проверете ги своите сметки, согласно вторник 27ми декември започна исплатата на декемвриската пензија

РекламаМинистерството за труд и социјална политика известува дека денеска започна етапната исплата на пензиите за месец декември, кои продолжуваат да се исплатуваат предвремено.

– Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината на пензијата. За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 27.12.2022 година (вторник), за пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 28.12.2022 година (среда), за пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 29.12.2022 година (четврток) и за пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 30.12.2022 година (петок), се наведува во соопштението од МТСП.

Пензионерите кои користат платежна картичка, поврзана со сметката на која се префрлува пензијата, со парите можат да располагаат од денеска. Тие можат да ја подигнат пензијата на банкомат и да ги користат средствата за плаќање во трговската мрежа или за електронски плаќања.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО