Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeМАГАЗИНСледната година ќе пливаат во пaри и ќе уживаат во радоста: 2022-та...

Следната година ќе пливаат во пaри и ќе уживаат во радоста: 2022-та им беше kaтастрофа, но во 2023-та животот ќе им заблеска како никогаш досега

-Реклама-Овен
Овенот не е знак кој е навикнат на штедење и тие си порекнуваат нешто. Поради оваа причина, првиот месец од годината ризикува да му донесе големи трошоци и загуби: личноста со огнена енергија понекогаш не може да се одрече од искушенија и задоволства. Месечниот хороскоп укажува на тоа дека треба добро да размислите пред да направите драстични промени во кариерата и финансиите, во смисла на промена на работата, инвестирање или започнување нешто ново.
Бик
Финансискиот хороскоп за јануари 2023 година посочува дека Биковите не треба да пропуштат добри можности. Ќе мора да бидете поактивни и да работите повеќе. Само на овој начин можете да постигнете опиплив успех на работното место и да го привлечете вниманието на раководството. Концентрирањето на една област на активност ќе помогне да се зајакне готовинскиот тек. Не преоптоварувајте се со повеќе задачи, туку дадете приоритет.
Близнаци
За Близнаците јануари ќе биде месец на воспоставување нови социјални врски. За време на новогодишните празници користејќи го вашиот вроден шарм ќе успеете да решите неколку работни прашања и да ја добиете поддршката од надлежните на работа. Личноста со елементот воздух нема да може целосно да ужива во зголеменото ниво на заработка: парите ќе си заминат толку лесно како што дошле, за разни подароци и забава.
Рак
Приходите на Ракот во јануари 2023 година во поголема мера ќе зависат не од него, туку од околината: некој ќе предложи добра идеја, други ќе ви помогнат околу вработувањето, други ќе ви дадат поддршка и ветар во грб. Затоа е поважно од кога било за претставникот на водното соѕвездие да одржува пријателска атмосфера во секој тим и учтиво да комуницира со секоја личност.
Лав
Деловниот хороскоп го советува Лавот да се посвети на решавање на предизвиците. Почетокот на годината е одлична можност за спроведување на старите идеи и свежи иницијативи кои ќе ви помогнат брзо да остварите профит. Во бизнисот, истражувајте и одговорете на побарувачката навремено.
Девица
Девиците можат да се опуштат бидејќи претходниот напор ќе реши некои материјални тешкотии. Но, финансискиот хороскоп за јануари забележува: ако планирате да напредувате на скалилата во кариерата или да влезете на нов продажен пазар, по квалитетен одмор, преземете важни задачи.
Вага
Важно е да се фокусирате на рутински задачи и да не бркате лажни идеали. Секојдневната напорна работа ќе ве одведе до посакуваната насока. Сепак, не се соочувајте со емоционално изгорување, туку најдете време и за забава и за одмор.
Шкорпија
Финансискиот хороскоп за јануари ве известува – доколку приходите на Скорпијата зависат од други луѓе, подредени или клиенти, обидете се да не ги притискате, туку дајте им поголема слобода. Манипулацијата нема да постигне ништо, не притискајте луѓе од деловното опкружување. Тактот и почитта можат да ви помогнат да постигнете голем успех преку тимска работа.
Стрелец
Стрелецот во јануари 2023 година се обидува да ги реши ситуациите. Личноста родена под овој хороскопски знак сега треба да се посвети на решавање на проблеми, поправање работи и буџетирање. Воспоставете јасен план кога станува збор за пари на почетокот на годината.
Јарец
Финансискиот хороскоп за јануари 2023 година го поттикнува Јарецот да не чека нешто да се случи, туку да дејствува. Првиот месец е најдобро време за специјализирана обука или стекнување практични вештини од колегите и менторите. Новите знаења ќе му овозможат на знакот на елементот земја да достигне различно ниво во професионалниот развој, оставајќи ги конкурентите далеку зад себе.
Водолија
На почетокот на годината, Водолијата нема сила за енергична активност. Повеќето работи се вршат под притисок и само кога ќе им пристапите на работите со отворен ум или срце, ќе можете полесно да дејствувате. Работете на она што ви е важно и не се откажувајте при првата помала препрека.
Риба
Новиот период на Рибите ќе им донесе предизвици на работа, но и да се појават, не треба да се грижите, туку да пристапите кон решавањето на проблемот со ладен ум. Доколку не можете сами, време е да побарате помош од експерт или поискусен колега. Не обидувајте се да ставите сè на себе, понекогаш е корисно да се повлечете и да го погледнете од друга перспектива. Можно е да видите нови хоризонти и перспективи.
alo.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Следната година ќе пливаат во пaри и ќе уживаат во радоста: 2022-та им беше kaтастрофа, но во 2023-та животот ќе им заблеска како никогаш досега

РекламаОвен
Овенот не е знак кој е навикнат на штедење и тие си порекнуваат нешто. Поради оваа причина, првиот месец од годината ризикува да му донесе големи трошоци и загуби: личноста со огнена енергија понекогаш не може да се одрече од искушенија и задоволства. Месечниот хороскоп укажува на тоа дека треба добро да размислите пред да направите драстични промени во кариерата и финансиите, во смисла на промена на работата, инвестирање или започнување нешто ново.
Бик
Финансискиот хороскоп за јануари 2023 година посочува дека Биковите не треба да пропуштат добри можности. Ќе мора да бидете поактивни и да работите повеќе. Само на овој начин можете да постигнете опиплив успех на работното место и да го привлечете вниманието на раководството. Концентрирањето на една област на активност ќе помогне да се зајакне готовинскиот тек. Не преоптоварувајте се со повеќе задачи, туку дадете приоритет.
Близнаци
За Близнаците јануари ќе биде месец на воспоставување нови социјални врски. За време на новогодишните празници користејќи го вашиот вроден шарм ќе успеете да решите неколку работни прашања и да ја добиете поддршката од надлежните на работа. Личноста со елементот воздух нема да може целосно да ужива во зголеменото ниво на заработка: парите ќе си заминат толку лесно како што дошле, за разни подароци и забава.
Рак
Приходите на Ракот во јануари 2023 година во поголема мера ќе зависат не од него, туку од околината: некој ќе предложи добра идеја, други ќе ви помогнат околу вработувањето, други ќе ви дадат поддршка и ветар во грб. Затоа е поважно од кога било за претставникот на водното соѕвездие да одржува пријателска атмосфера во секој тим и учтиво да комуницира со секоја личност.
Лав
Деловниот хороскоп го советува Лавот да се посвети на решавање на предизвиците. Почетокот на годината е одлична можност за спроведување на старите идеи и свежи иницијативи кои ќе ви помогнат брзо да остварите профит. Во бизнисот, истражувајте и одговорете на побарувачката навремено.
Девица
Девиците можат да се опуштат бидејќи претходниот напор ќе реши некои материјални тешкотии. Но, финансискиот хороскоп за јануари забележува: ако планирате да напредувате на скалилата во кариерата или да влезете на нов продажен пазар, по квалитетен одмор, преземете важни задачи.
Вага
Важно е да се фокусирате на рутински задачи и да не бркате лажни идеали. Секојдневната напорна работа ќе ве одведе до посакуваната насока. Сепак, не се соочувајте со емоционално изгорување, туку најдете време и за забава и за одмор.
Шкорпија
Финансискиот хороскоп за јануари ве известува – доколку приходите на Скорпијата зависат од други луѓе, подредени или клиенти, обидете се да не ги притискате, туку дајте им поголема слобода. Манипулацијата нема да постигне ништо, не притискајте луѓе од деловното опкружување. Тактот и почитта можат да ви помогнат да постигнете голем успех преку тимска работа.
Стрелец
Стрелецот во јануари 2023 година се обидува да ги реши ситуациите. Личноста родена под овој хороскопски знак сега треба да се посвети на решавање на проблеми, поправање работи и буџетирање. Воспоставете јасен план кога станува збор за пари на почетокот на годината.
Јарец
Финансискиот хороскоп за јануари 2023 година го поттикнува Јарецот да не чека нешто да се случи, туку да дејствува. Првиот месец е најдобро време за специјализирана обука или стекнување практични вештини од колегите и менторите. Новите знаења ќе му овозможат на знакот на елементот земја да достигне различно ниво во професионалниот развој, оставајќи ги конкурентите далеку зад себе.
Водолија
На почетокот на годината, Водолијата нема сила за енергична активност. Повеќето работи се вршат под притисок и само кога ќе им пристапите на работите со отворен ум или срце, ќе можете полесно да дејствувате. Работете на она што ви е важно и не се откажувајте при првата помала препрека.
Риба
Новиот период на Рибите ќе им донесе предизвици на работа, но и да се појават, не треба да се грижите, туку да пристапите кон решавањето на проблемот со ладен ум. Доколку не можете сами, време е да побарате помош од експерт или поискусен колега. Не обидувајте се да ставите сè на себе, понекогаш е корисно да се повлечете и да го погледнете од друга перспектива. Можно е да видите нови хоризонти и перспективи.
alo.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО