Sunday, September 24, 2023
18.8 C
Skopje
HomeМАКЕДОНИЈАСлавчо Попоски: Пролетни температури за новогодишната ноќ!

Славчо Попоски: Пролетни температури за новогодишната ноќ!

-Реклама-


Познатиот метeоролог Славчо Попоски со најнова временска прогноза за Идол.мк

Вистински пролетни температури за нова година, особено на повисоките места и на планините, додека по котлините и речните долини ќе има појава на ГУСТА МАГЛА и на ЗНАЧИТЕЛНА ниска облачност. Ќе биде и тивко.

Освен на пониските места (градовите), снег оваа нова година нема да има и на Скијачките центри.

Врнежи и поголемо заладување не се очекува и во првата седмица од новата 2023 година.

Сепак во ноќните и во утринските часови температурите ќе се спуштаат до околу, па и за неколку степени под нулата. Максималните дневни температури ќе бидат НАТПРОСЕЧНО ВИСОКИ (ПРОЛЕТНИ) и ќе се искачуваат во интервалот од 10 до 16 степени, само на местата со магла и со ниска облачност истите ќе останат пониски.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Со оглед на тоа дека за време на новогодишната ноќ се очекува магла и ниска облачност на повеќе места, а истата ќе се задржи и во првите денови од новата 2023 година, ги советуваме возачите да бидат КРАЈНО ПРЕТПАЗЛИВИ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Славчо Попоски: Пролетни температури за новогодишната ноќ!

Реклама


Познатиот метeоролог Славчо Попоски со најнова временска прогноза за Идол.мк

Вистински пролетни температури за нова година, особено на повисоките места и на планините, додека по котлините и речните долини ќе има појава на ГУСТА МАГЛА и на ЗНАЧИТЕЛНА ниска облачност. Ќе биде и тивко.

Освен на пониските места (градовите), снег оваа нова година нема да има и на Скијачките центри.

Врнежи и поголемо заладување не се очекува и во првата седмица од новата 2023 година.

Сепак во ноќните и во утринските часови температурите ќе се спуштаат до околу, па и за неколку степени под нулата. Максималните дневни температури ќе бидат НАТПРОСЕЧНО ВИСОКИ (ПРОЛЕТНИ) и ќе се искачуваат во интервалот од 10 до 16 степени, само на местата со магла и со ниска облачност истите ќе останат пониски.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Со оглед на тоа дека за време на новогодишната ноќ се очекува магла и ниска облачност на повеќе места, а истата ќе се задржи и во првите денови од новата 2023 година, ги советуваме возачите да бидат КРАЈНО ПРЕТПАЗЛИВИ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО